Általános Szerződési Feltételek

 • Webáruház - Általános Szerződési Feltételek

  1. BEVEZETÉS

  1.1. A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban: "ÁSZF") a www.scitec.hu weboldalon (a továbbiakban: "Weboldal" vagy "Webáruház") a SCITEC Ipari és Kereskedelmi Kft (a továbbiakban: "Eladó") által végzett termékértékesítésre vonatkoznak, az Eladó és a Webáruházban vásárlók (a továbbiakban: "Ön" vagy "Vevő(k)") közötti jogviszony feltételeit határozzák meg. A Webáruházból illetve a Weboldalon keresztül az ÁSZF-ben meghatározott feltételek mellett lehet vásárolni. A Webáruházból történő vásárlással Ön elfogadja az ÁSZF rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és az Eladó között létrejövő adásvételi szerződés részét képezi.

  1.2. Az ÁSZF rendelkezéseit az Eladó a jogszabályok keretei között jogosult módosítani. Az ÁSZF esetleges módosítása a Weboldalon történő megjelenéstől hatályos. Az esetleges módosítások az addig létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

  1.3. Az ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv.

  1.4. Az ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, azokat az Eladó nem iktatja.

  1.5. Az Eladó vonatkozásában nem áll rendelkezésre a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex, az Eladó semmilyen magatartási kódexnek nem veti alá magát.

  2. AZ ELADÓ

  A Webáruház üzemeltetője az Eladó, az Eladó adatai az alábbiak:

  SCITEC Ipari és Kereskedelmi Kft.
  Székhely: 2120 Dunakeszi, Csörsz árok köz 2.
  Központi ügyintézés helye: 1138 Budapest, Váci út 178.
  Cégjegyzékszám: 13-09-178132
  Adószám: 12299953-2-44
  Postacím: 1138 Budapest, Váci út 178.
  Telefonszám: +36-1-435-5499, +36-21-311-1893
  E-mail cím: kapcsolat@scitec.hu

  A tárhelyszolgáltató neve, székhelye, e-mail címe:

  Shopify Inc.
  150 Elgin St, Suite 800, Ottawa, ON, K2P 1L4, Kanada
  Telefon: +18883290139
  E-mail: support@shopify.com

  3. A SZERZŐDÉS TÁRGYA, A TERMÉKEK

  3.1. A Weboldalon eladásra kínált termékek az Eladó által elsősorban a Scitec Nutrition, Scitec Gym és Scitec Endurance márkanéven gyártott és forgalmazott táplálék- és étrend-kiegészítő és kapcsolódó termékek.

  3.2. Az Eladó a Webáruházban megvásárolható termékek lényeges tulajdonságairól az egyes termékeknél szereplő leírásokban ad tájékoztatást. A Weboldalon eladásra kínált termékek bemutatására használt képek eltérhetnek a valódi megjelenéstől, tekintettel arra, hogy ez – a fényképek, illetve színek tekintetében – függ a használt webböngésző és monitor beállításától.

  A Vevő tudomásul veszi és kifejezetten elfogadja, hogy a termékek minőségében és fő tulajdonságokban megegyeznek a Weboldalon az adott típusú termékhez kapcsolódó fényképen és részletes leírásban szereplő termékkel, azzal, hogy a Weboldalon szereplő fénykép illusztráció, így a termék színében, kisebb részleteiben a Weboldalon szereplő fényképtől eltérhet.

  4. VÁSÁRLÁS MENETE, MEGRENDELÉS

  4.1. A Weboldalon a kereső funkció (a Weboldal felső menüsávjában található „Keresés…” mező) vagy az egyes termékkategóriák közötti böngészés segítségével lehet megkeresni és a kiválasztani a Vevő által megrendelni kívánt terméket. A kiválasztott termékről bővebb információ - így különösen termékleírás, összetétel, tápanyagtáblázat, fogyasztási javaslat és allergén információ - állhat rendelkezésre a termékhez tartozó aloldalon illetve leírásban. A termékhez tartozó aloldalon – amennyiben az adott termék esetében lehetséges illetve elérhető – kiválasztható a termék kiszerelése, ízesítése és a megrendelni kívánt darabszám.

  4.2. A termékhez tartozó aloldalon a „Kosárba Rakom” gomb megnyomásával kerül a termék a virtuális bevásárlókocsiba. A Weboldal jobb felső sarkában található bevásárlókocsi ikonra kattintva megjelenik a kiválasztott termék(ek)re vonatkozó információs tábla, ahol a Vevő ellenőrizheti a megrendelés előtt a kiválasztott termék(ek) mennyiségét, ízét és kiszerelését, és ha szükséges, a megfelelő módosításokat elvégezheti.

  4.3. Amennyiben a kosár tartalma megfelelő, a Vevő az információs táblán található a „Kosárhoz” gombra kattintva még egyszer áttekintheti a kosár tartalmát, a termék(ek) típusát, egységárát, kiszerelését, mennyiségét és a megrendelni kívánt termék(ek) vételárának összegét. Az ÁSZF és adatkezelési tájékoztató elfogadása (az „Elfogadom az ÁSZF-et és az Adatkezelési tájékoztatót” szöveg előtti jelölőnégyzet kipipálásával) után a „Tovább a Fizetésre” gombra kattintva a következő lapon megkezdhető a megrendeléshez szükséges adatok megadása. A „Vásárlás Folytatása” gombra kattintva további termékek válaszhatók ki és adhatók a kosár tartalmához.

  4.4. Ezt követően kiválasztható, hogy regisztrációval vagy anélkül történjen a megrendelés leadása. Regisztrált Vevőként a „Már regisztráltál?” szöveg melletti "Belépés” gombra kattintva az e-mail cím és jelszó megadásával lehet a továbblépni. A regisztráció folyamatáról a 9. (Regisztráció) pontban nyújtunk részletes tájékoztatást.

  4.5. Nem regisztrált Vevőként az aktuális oldalon meg kell adni a kapcsolattartáshoz szükséges e-mail címet és a szállítási adatokat: vezetéknév és keresztnév, cím, város vagy település, házszám, ország, irányítószám, telefonszám.

  4.6. Az adatok megadását követően "Adatok elmentése következő rendeléshez, új fiók létrehozása" szöveg előtti jelölőnégyzet kipipálásával arra is van lehetőség, hogy a megadott adatok a jövőbeli vásárlások érdekében elmentésre kerüljenek.

  4.7. A következő oldal a "Tovább a szállítási módokhoz" gomb lenyomásával érhető el. Itt módosíthatók a kapcsolattartásra szolgáló e-mail cím és a szállítási adatok, és itt kerül megadásra a szállítási mód. A termékek szállításának módja a GLS futárszolgálaton keresztül történő házhozszállítás.

  4.8. A következő oldal a "Tovább a fizetési módra" gomb lenyomásával érhető el. Itt lehetőség van a SimplePay rendszerén keresztüli bankkártyás vagy utánvétellel történő fizetés kiválasztására, mely utóbbi esetben a termékek kézbesítésekor a vételár teljes összegét közvetlenül a kézbesítő személynek kell megfizetni. Ezen az oldalon megadható a szállítási címtől eltérő számlázási cím is.

  4.9. A következő oldal az "Áttekintés" gomb lenyomásával érhető el. A „Rendelés áttekintése” oldalon a megrendelés elküldését megelőzően ellenőrizhetők és módosíthatók a következő adatok: kapcsolat (e-mail cím), szállítási adatok, szállítási mód, fizetési mód, valamint megtekinthető a megrendelni kívánt termékek teljes vételára, a vételár ÁFA-tartalma és a szállítás díja.

  4.10. A képernyő jobb oldalán a rendelési folyamat során megjelenítésre kerülnek megrendelni kívánt termék(ek) lényeges tulajdonságai (terméknév, típus, kiszerelés, mennyiség, ízesítés), a termék(ek)ért járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összege és az azon felül felmerülő valamennyi költség (így különösen a szállítási díj), így azokról a Vevő a szerződés megkötését megelőzően világos és közérthető tájékoztatást kap.

  4.11. A „Megrendelés leadása” gomb lenyomásával véglegesíthető a megrendelés, ezzel a megrendelt termékek adásvétele tekintetében szerződéses ajánlat kerül megküldésre. A „Megrendelés leadása” gomb lenyomása a megrendelt termékek vételárára vonatkozó fizetési kötelezettséget vonja maga után.

  4.12. Ezt követően bankkártyás fizetési mód választása esetén a Vevő átirányításra kerül a fizetési szolgáltató weboldalára. A fizetés megtörténtét követően a Weboldalon Vevő tájékoztatást kap a sikeres megrendelésről, illetve a megrendelés megerősítéséről külön e-mail üzenetet küldünk.

  4.13. A megrendelt termékekre vonatkozóan az adásvételi szerződés az Eladó és a Vevő között a Vevő által a fentiek szerint kitöltött megrendelésben meghatározott adatokkal és az ÁSZF szerinti feltételekkel jön létre. Emiatt nagyon fontos, hogy a megrendelési folyamat során az adatok pontosan kerüljenek megadásra.

  4.14. Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van a bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha Ön már a következő oldalra lépett). Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy az Eladó jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. Az Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti, és megakadályozhatja a szerződés létrejöttét illetve teljesítését.

  4.15. A Webáruházban eladásra kínált termékeket online vásárlással vásárolhatók meg. A Webáruház termékeire e-mailben, telefonon leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni. A Weboldalon található információkat rendszeresen ellenőrizzük és frissítjük, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni.

  4.16. A Weboldalon csak a készlet erejéig vásárolhatóak meg a termékek.

  5. ÁRAK

  5.1. A Webshopban megjelölt árak a megrendelés leadásának időpontjában érvényes listaárak, amelyek bruttó árak, és az ÁFÁ-t tartalmazzák, azonban nem tartalmazzák a szállítási díjat. A szállítás díja a megrendelés véglegesítése előtt a "Rendelés áttekintése" oldalon kerül meghatározásra, illetve elérhető a Szállítás menüpont alatt.

  5.2. Technikai hiba esetén előfordulhat, hogy hibás ár szerepel a Weboldalon. Hibás ár esetén a megrendelést (az Ön ajánlatát) a hibás áron az Eladónak nem áll módjában elfogadni, és nem köteles a terméket hibás áron értékesíteni. Hibás áron történő ajánlattétel esetén nem jön létre szerződés. Amennyiben Ön hibás áron tesz ajánlatot, és azt a rendszer azt automatikusan visszaigazolja, az nem minősül az ajánlat elfogadásának az Eladó részéről. Hibás áron történő ajánlattétel esetén az Eladó felhívhatja az Ön figyelmét a helyes árra, és felajánlhatja a helyes áron történő szerződéskötést. Ön a hibás ár helyett az Eladó által közölt helyes áron nem köteles ajánlatot tenni, és szerződést kötni. Ez esetben nem jön létre szerződés a felek között.

  6. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS VISSZAIGAZOLÁS

  6.1. A beérkezett megrendelés feldolgozását az Eladó késedelem nélkül megkezdi.

  6.2. Az Eladó megrendelést annak megküldését követő 48 órán belül visszaigazolja a megrendelésben feltüntetett email címre küldött elektronikus levélben. Amennyiben a Vevő helytelenül töltötte ki a megrendelésnél kért adatait, úgy az Eladó a megrendelést sem visszaigazolni, sem teljesíteni nem tudja. A megrendelés nem helyes kitöltéséből eredő kényelmetlenségekért, károkért felelősséget az Eladó nem vállal.

  6.3. Amennyiben a visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg a Vevőhöz, a Vevő mentesül az ajánlati kötöttség alól.

  6.4. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő az Eladóhoz, illetve a Vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

  6.5. A visszaigazolás kizárólag a megrendelés megérkezését és nem annak elfogadását, vagyis nem a szerződés felek közötti létrejöttét bizonyítja. A megrendelt termékek értékesítésére vonatkozó szerződés a felek között akkor jön létre, amikor az Eladó e-mailben tájékoztatja a Vevőt a megrendelés elfogadásáról és a teljesítésről, azaz a termékek fuvarozónak való átadásáról. Amennyiben a megrendelést valamilyen okból kifolyólag az Eladó nem tudja az ÁSZF szerinti feltételekkel teljesíteni, úgy erről a megrendelés visszaigazolását követően a lehető leghamarabb e-mailben értesíti a Vevőt.

  7. FIZETÉSI FELTÉTELEK

  7.1. A Webshopban kétféle fizetési mód közül lehet választani: bankkártyával a SimplePay rendszerén keresztül, vagy utánvéttel, mely esetben a teljes vételárat szállítási költséggel együtt a csomag átvételekor a kézbesítő futárnak kell fizetni készpénzben vagy bankkártyával.

  7.2. Bankkártyás fizetés esetén a Webshop az OTP Mobil Kft. által biztosított biztonságos SimplePay szolgáltatáson keresztüli fizetési megoldást használja. A SimplePay Szolgáltatást bárki jogosult igénybe venni, amennyiben magára nézve kötelezőnek ismeri el az "OTP Mobil Kft. SIMPLEPAY SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEKBEN" a továbbiakban: "SimplePay ÁSZF") foglaltakat, és a tranzakció teljesítéséhez szükséges adatokat megadja. A fizetési rendszer használata során elfogadott kártyatípusok: Visa, MasterCard, American Express, Visa Electron, Maestro (a Visa Eelectron és a Maestro kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát, így mennyiben a kibocsátó bank ezt engedélyezte, abban az esetben a rendszer képes elfogadni). A SimplePay szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban az OTP Mobil Kft.-vel szemben a Vevőt külön díj vagy más költség nem terheli.

  7.3. A bankkártyás fizetés lépései:

  (i) A Vevő a fentiek szerint a Webshopban kiválasztja a megrendelni kívánt termékeket.

  (ii) A rendelési folyamat utolsó lépéseként a „Megrendelés leadása” gomb lenyomása a Vevőt a SimplePay felületére irányítja át.

  (iii) A SimplePay rendszer online felülete az OTP Mobil Kft. által üzemeltetett biztonságos online fizetési felület, ahol meg kell adni a bankkártya adatait. A SimplePay rendszer a kártya adatait nem tárolja, és azokhoz az OTP Mobil Kft. később sem fér hozzá.

  (iv) Az OTP Mobil Kft. a megadott bankkártya adatokat banki engedélyeztetésre (ún. authorizációra) továbbítja. Amennyiben az engedélyezés sikeres, úgy a bank a bankkártyát megterheli a megrendelt termék(ek) ellenértékének összegével.

  (v) A tranzakció megtörténtéről az OTP Mobil Kft. értesíti az Eladót is, amely ez alapján teljesíti a megrendelést.

  8. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

  8.1. A Vevő által megrendelt termék(ek) szállítása GLS Futárszolgálat útján történik. A becsült szállítási időről a Vevő visszaigazoló e-mailben kerül tájékoztatásra. A becsült szállítási idő általában 3 munkanap.

  8.2. Szállítási díjak:
  - 10.000,- Ft (bruttó) összérték alatti vásárlás esetén a 990,- Ft.
  - 10.000,- Ft (bruttó) összérték feletti vásárlás esetén a kiszállítás Magyarország területén ingyenes

  8.3. Magyarországon kívüli címre az Eladó a termékek szállítását nem vállalja.

  8.4. A becsült szállítási idők csak tájékoztatásul szolgálnak, és a feladás időpontjától számolandók. A szállítási időtől való eltérés nem minősül az Eladó szerződésszegésének, és az ebből eredő károkért az Eladó nem tartozik felelősséggel.

  8.5.A Vevő a megrendelt termék átvételekor köteles megvizsgálni, hogy a termék sérülésmentes-e. Amennyiben sérülést tapasztal a csomagoláson vagy a terméken, jegyzőkönyv felvételét kérheti a futártól.
  2020. március 25-től a COVID-19 vírus okozta körülmények miatt elrendelt különleges jogrend felállásáig a termék Vevő általi átvételét – a Vevő általi aláírás helyett- a kézbesítő futár által rögzített szolgáltatás kód (CLD) tanúsítja. A szolgáltatási kód -ellenkező bizonyításig- tanúsítja a termék mennyiségi és minőségi átvételét, amely azt jelenti, hogy az átvételt követően a Vevő kizárólag elállási jogával élhet, ezért a kiszállítást végző személy távozása után az Eladónak nem áll módjában utólagos mennyiségi és minőségi reklamációt elfogadni.
  Az érintés nélküli kézbesítésről részletes információ a GLS Hungary honlapján olvasható (https://gls-group.eu/HU/hu/altalanos-uzleti-feltetelek).

  8.6. Az Eladónak a megrendelt termékeknek a futártól történő átvételét követően nem áll módjában a Vevő olyan hibás teljesítésre vonatkozó kellékszavatossági igényét elfogadni, amelyet a Vevő a megrendelt termékeknek az átvételkor történő megtekintésével észrevett, vagy kellő gondossággal eljárva észre kellett volna vennie.

  8.7. Amennyiben a megrendelt termékek átvétele a Vevőnek felróható okból hiúsul meg, a Vevő köteles az Eladónál az ezzel kapcsolatban felmerülő többletköltségeket megtéríteni.

  8.8. A megrendelt termékek átvétele az Eladó által meghatározott időponttól vagy a futár értesítésétől számítottan 14 napig lehetséges. Amennyiben erre a Vevőnek felróható okból nem kerül sor, illetve amennyiben a Vevő a részére kézbesített küldeményt harmadik alkalommal sem veszi át (a kézbesítési kísérlet három egymást követő alkalommal sikertelen), az Eladó jogosult a szerződéstől elállni, és Vevő köteles az Eladónak a meghiúsult kézbesítéssel kapcsolatos minden költségét és kárát megtéríteni.

  8.9. Amennyiben a Vevő téves vagy hibás szállítási címet ad meg a megrendelésben, és így a kézbesítés lehetetlen, úgy a teljesítés elmaradásáért az Eladó nem tartozik felelősséggel. Ebben az esetben az Eladó a szállítás meghiúsulásáról való értesülést követő 5 munkanapon belül e-mailben értesíti az érintett Vevőt erről a tényről, és felhívja arra, hogy adja meg a helyes szállítási címet. Amennyiben a Vevő kéri a termék ismételt szállítását a megadott helyes címre, úgy a szállítási költség a Vevőt terheli. Amennyiben a Vevő a helyes szállítási címet nem adja meg, a szerződés megszűnik, és a téves szállítási cím megadásából eredő szállítási költség a Vevőt terheli.

  9. REGISZTRÁCIÓ

  9.1. A Webáruházban történő megrendeléshez és vásárláshoz a Vevőnek nem kötelező regisztrálnia magát. Amennyiben a Vevő nem kíván regisztrálni, úgy a kívánt termék(ek) kiválasztását követően, a 4. pontban foglaltak szerint kell megadnia a megrendeléshez és annak teljesítéséhez szükséges adatokat.

  9.2. A regisztrációs adatlap a Weboldal jobb felső sarkában található "Fiók" megjelölésű ikon kiválasztásával, majd a "Belépés" aloldalon a "Regisztráció" szövegre kattintva érhető el, ahol a következő adatokat kell megadni: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó.

  9.3. A regisztrációs kérelem benyújtásához az Adatkezelési tájékoztató elfogadására vonatkozó jelölőnégyzet kipipálása és a "Regisztrálok" gomb lenyomása szükséges.

  9.4. A regisztráció feltétele, hogy Ön az ÁSZF-et, és az adatkezelési tájékoztatót elolvassa, ezáltal megismerje és azt magára nézve kötelezőnek ismerje el.

  9.5. A Vevő köteles valamennyi adatát a valóságnak megfelelően megadni. A nyilvánvalóan hamis vagy hibás regisztrációt az Eladó jogosult törölni, vagy jogosult az adatok valódiságát ellenőrizni. Az adatok valódiságának bizonyításával felmerült költségek a Vevőt terhelik.

  9.6. A Vevő kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Eladó a Vevő által hibásan megadott adatok következtében a Vevőnél esetlegesen felmerülő többletköltségekért, illetve károkért nem vállal felelősségét és lemond miden ebből adódó igényéről (beleértve a következmény károkat is).

  9.7. A Vevő kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja, hogy általa hibásan megadott adatok következtében az Eladónál felmerülő többletköltségekért, illetve károkért a Vevő felelősséggel tartozik. Az Eladó nem felel a Vevőt ért azon károkért sem, amelyek abból adódnak, hogy a Vevő a jelszavát elfelejti, vagy harmadik személy számára megismerhetővé teszi. Az Eladó továbbá semmilyen formában nem vállal felelősséget a Vevő által helytelenül megadott adatokból eredendő téves teljesítésért.

  9.8. A regisztráció során megadott adatokhoz a Vevő bármikor jogosult hozzáférni és megváltoztatni, feltéve, hogy a változások a valóságnak megfelelnek. A Vevő jogosult továbbá a regisztráció során megadott adatait törölni, vagy töröltetni az Eladóval. A Vevő kérésére törölt adatok az Eladó szerződésszerű teljesítését akadályozhatják vagy lehetetlenné tehetik, ezért az Eladó semmilyen formában nem vállal felelősséget azért, ha a Vevő megrendelését azért nem tudja teljesíteni, mert a Vevő a regisztráció során megadott adatait törölte vagy töröltette.

  9.9. A sikeres regisztrációról a Vevő visszaigazolást kap a regisztráció során megadott e-mail címre.

  10. ELÁLLÁS JOGA

  10.1. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján a termék - több termék esetében, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott termék - átvételétől számított 14 napon belül Vevőnek joga van indokolás nélkül elállni a termék vonatkozásában létrejött adásvételi szerződéstől. Ez nem érinti a Vevő azon jogát, hogy elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

  10.2. Elállás esetében az Eladó köteles a termékért kifizetett vételárat a szállítási díjjal együtt visszatéríteni a Vevőnek legkésőbb az elállásról való tudomásszerzést követő 14 napon belül. Az Eladó mindaddig visszatarthatja a Vevőnek visszajáró összeget, amíg a Vevő a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvétellel feladott küldeményeket az Eladónak nem áll módjában elfogadni.

  10.3. Ha a Vevő kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn a visszatérítési kötelezettség.

  10.4. A Vevő a termék jellegének és tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

  10.5. Amennyiben a Vevő elállási jogával kíván élni, azt a kapcsolati adatok között megadott elérhetőségeken postai úton vagy a https://www.scitec.hu/pages/termekvisszakuldes oldalon található elektronikus űrlap kitöltésével teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára.

  10.6. Postai levél útján történő elállásnál az Eladó a levél postára adásának dátumát veszi figyelme a 14 nap számításakor. Kérjük, hogy a levelet ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.

  10.7. Az elállási jog gyakorlásához az alábbi nyilatkozat-minta használható:

  "Nyilatkozat-minta elálláshoz

  Címzett: SCITEC Ipari és Kereskedelmi Kft
  Cím: 1138 Budapest, Váci út 178.

  Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

  Termék elnevezése, mennyisége:

  A fogyasztó(k) neve:
  A fogyasztó(k) címe:
  A fogyasztó telefonszáma, e-mail címe (opcionális):
  A vételárat banki átutalással az alábbi bankszámlaszámra kérem visszatéríteni:

  A fogyasztó(k) aláírása:

  Kelt
  -----------------"

  10.8. Ha a Vevő eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Vevő a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

  10.9. Az elállással érintett terméket kérjük, hogy a fentiek szerint juttassa vissza az Eladó címére (SCITEC Ipari és Kereskedelmi Kft., 1138 Budapest, Váci út 178.). A visszaküldéssel kapcsolatosan felmerülő költségek a Vevőt terhelik.

  10.10. Elállás esetén az Eladó a Vevőnek visszajáró összeget a Vevő által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon vagy a Vevő által kifejezetten elfogadott módon téríti vissza. A Vevő által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt az Eladót felelősség nem terheli.

  10.11. Az Eladó tájékoztatja a Vevőket, hogy a Vevő nem gyakorolhatja az elállás jogát romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében, illetve olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

  11. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

  A kellékszavatossági, termékszavatossági és jótállási jogok érvényesítésével kapcsolatosan az Eladó az alábbi tájékoztatást nyújtja.

  11.1. Kellékszavatosság

  Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

  Ön az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

  Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

  Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

  Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

  Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

  Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

  Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

  Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

  Ön az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

  Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

  A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

  11.2. Termékszavatosság

  Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

  Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

  Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

  Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

  Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

  A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

  Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

  Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

  Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

  Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

  A gyártó milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

  A gyártó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  - a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  - a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  - a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

  A gyártónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

  Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

  11.3 Jótállás

  Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával?

  Hibás teljesítés esetén a kötelező jótállásra vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján az Eladó jótállásra köteles. A Webáruházban eladásra kínált termékek esetében a jogszabályi rendelkezések kötelező jótállást nem írnak elő.

  Amennyiben a visszaküldött termékre vonatkozóan az Eladó nem tartozik szavatossági kötelezettséggel a fent leírtak alapján, úgy erről a Vevőt tájékoztatja, és a terméket a Vevő költségére utánvétellel postázza vissza a Vevőnek. Egyebekben a megalapozott szavatossági igény teljesítésének költségei (ideértve a javítás/csere és a postázás költségeit is) az Eladót terhelik.

  12. PANASZKEZELÉS, FOGYASZTÓ JOGOK ÉRVÉNYESÍTÉSE

  12.1. Amennyiben a Vevőnek bármely kifogása, panasza van a Weboldallal, a létrejött szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti 2. pontban (Eladó) rögzített elérhetőségen postai úton, vagy a Weboldal "Kapcsolat" menüpontja, vagy "Termékvisszaküldés" menüpontja alatt található űrlap kitöltésével is közölheti az Eladóval.

  12.2. A panaszok ügyfélszám alapján azonosíthatók és visszakereshetők, amennyiben az érintett panaszos ilyen azonosító számokkal nem rendelkezik, az előterjesztett panaszt az Eladó egyedi azonosítószámmal látja el.

  12.3. Az Eladó az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni, és érdemben megválaszolni, továbbá intézkedni arról, hogy a válasz az érintetthez eljusson. Ha a panaszt az Eladó elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

  12.4. A panaszokkal kapcsolatos e-mail üzeneteket az Eladó archiválja, a panaszokról felvett jegyzőkönyvet és a válaszok másolati példányát tárolja.

  12.5. Amennyiben az Eladó és a Vevő közötti fogyasztói jogvita tárgyalásos úton nem rendeződik, a vásárló számára az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak rendelkezésre:

  (i) A Vevő jogosult a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testület eljárásának kezdeményezésére:

  A békéltető testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

  A területileg illetékes békéltető testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

  Az egyes területileg illetékes békéltető testületek elérhetőségei:

  Baranya Megyei Békéltető Testület
  Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
  Telefonszám: 06-72-507-154
  Fax: 06-72-507-152
  E-mail: abeck@pbkik.hu; mbonyar@pbkik.hu

  Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
  Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
  Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
  Fax: 06-76-501-538
  E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu; mariann.matyus@bkmkik.hu
  Honlap: www.bacsbekeltetes.hu

  Békés Megyei Békéltető Testület
  Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
  Telefonszám: 06-66-324-976
  Fax: 06-66-324-976
  E-mail: eva.toth@bmkik.hu

  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
  Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
  Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870
  Fax: 06-46-501-099
  E-mail: kalna.zsuzsa@bokik.hu

  Budapesti Békéltető Testület
  Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
  Telefonszám: 06-1-488-2131
  Fax: 06-1-488-2186
  E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

  Csongrád Megyei Békéltető Testület
  Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
  Telefonszám: 06-62-554-250/118
  Fax: 06-62-426-149
  E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

  Fejér Megyei Békéltető Testület
  Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
  Telefonszám:06-22-510-310
  Fax: 06-22-510-312
  E-mail: fmkik@fmkik.hu

  Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
  Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
  Telefonszám: 06-96-520-217
  Fax: 06-96-520-218
  E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu

  Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
  Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
  Telefonszám: 06-52-500-710
  Fax: 06-52-500-720
  E-mail: korosi.vanda@hbkik.hu

  Heves Megyei Békéltető Testület
  Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
  Telefonszám: 06-36-429-612
  Fax: 06-36-323-615
  E-mail: hkik@hkik.hu

  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
  Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.
  Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
  Fax: 06-56-510-628
  E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu

  Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
  Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
  Telefonszám: 06-34-513-027
  Fax: 06-34-316-259
  E-mail: szilvi@kemkik.hu

  Nógrád Megyei Békéltető Testület
  Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.
  Telefonszám: 06-32-520-860
  Fax: 06-32-520-862
  E-mail: nkik@nkik.hu

  Pest Megyei Békéltető Testület
  Cím: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. III. emelet 331.
  Telefonszám: 06-1-269-0703
  Fax: 06-1-474-7921
  E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

  Somogy Megyei Békéltető Testület
  Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6.
  Telefonszám: 06-82-501-026
  Fax: 06-82-501-046
  E-mail: skik@skik.hu

  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
  Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
  Telefonszám: 06-42-311-544
  Fax: 06-42-311-750
  E-mail: bekelteto@szabkam.hu

  Tolna Megyei Békéltető Testület
  Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet
  Telefonszám: 06-74-411-661
  Fax: 06-74-411-456
  E-mail: kamara@tmkik.hu

  Vas Megyei Békéltető Testület
  Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
  Telefonszám: 06-94-312-356
  Fax: 06-94-316-936
  E-mail: vmkik@vmkik.hu

  Veszprém Megyei Békéltető Testület
  Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.
  Telefonszám: 06-88-429-008
  Fax: 06-88-412-150
  E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu

  Zala Megyei Békéltető Testület
  Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
  Telefonszám: 06-92-550-513
  Fax: 06-92-550-525
  E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

  Az Eladót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

  (ii) A Vevő jogosult a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulni.

  (iii) A Vevő jogosult vitarendezési eljárást kezdeményezni az Európai Unió online vitarendezési platformján, amely a következő elektronikus linkre kattintva érhető el:

  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

  Az online vitarendezési felület használata: a fenti elektronikus linkre kattintva megnyílik az online vitarendezési platform, ahol a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet, majd elektronikusan beküldi a békéltető testület részére az online felületen keresztül.

  13. A WEBOLDALRA VONATKOZÓ FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

  13.1. A Vevő az ÁSZF-ben - így különösen a jelen pont szerinti felhasználási feltételekben - foglaltaknak megfelelően jogosult igénybe venni a Weboldal által biztosított tartalmakat és szolgáltatásokat. Amennyiben a Vevő az ÁSZF rendelkezéseibe ütközően, vagy visszaélésszerűen használja a Weboldal által biztosított tartalmakat és szolgáltatásokat, úgy Eladó jogosult a Vevő hozzáférését megszüntetni, és megtenni a további szükséges jogi lépéseket az Vevő által a Eladónak vagy a Eladóval kapcsolatban álló harmadik feleknek okozott kár megtérítéséért.

  13.2. Az Eladó megfelelő műszaki-biztonsági intézkedéseket tesz a Vevő személyes adatainak védelme és biztonságos tárolása, valamint azért, hogy azokat jogosulatlan hozzáféréstől, felhasználástól, megváltoztatástól vagy a jogosulatlan törléstől megóvja. Az Eladó felhívja azonban a Vevők figyelmét arra, hogy az Internet nyílt, nem biztonságos hálózat, amely elsődlegesen az információcsere célját szolgálja, annak felhasználói a hálózat biztonságát rajtuk kívül álló okokból teljes mértékben biztosítani nem tudják.

  13.3. A Weboldal megjelenítése és tartalma az Eladó kizárólagos szellemi alkotása, amely szerzői jogi védelem alatt áll. Minden, a megjelenítést, tartalmat, szolgáltatásokat érintő, vagy egyéb más felhasználás az Eladó írásbeli engedélye nélkül tilos, különös tekintettel az adatbázisokba történő rögzítésre, sokszorosításra, a reklámcélú felhasználás bármely formájára, valamint harmadik félnek történő továbbításra, valamennyi esetben, akár egészben, részben vagy átdolgozott formában. A Weboldalon megjelenő tartalmakat és megjelenítést, vagy annak bármely részletét kizárólag a szellemi alkotásokhoz fűződő jogok jogosultjának az előzetes, kifejezett és írásbeli hozzájárulása esetén lehet felhasználni.

  13.4. Az Eladó nem vállal felelősséget a Weboldal ideiglenes letölthetetlenségéből, egyéb hibáiból, az azon szereplő elírásokból, elütésekből, vagy a Weboldal ideiglenes elérhetetlenségéből eredő károkért, valamint a Weboldalon található információik felhasználásával, továbbadásával okozott károkért, és nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalhoz való csatlakozás illetve regisztráció miatt következett be. Továbbá, az Eladó nem vállal felelősséget a vevői adatoknak a Vevő szándékos vagy gondatlan magatartásából bekövetkező, a Vevő tudtával vagy tudta nélküli illetéktelen használatából eredő károkért.

  13.5. A Weboldal harmadik személyek weboldalaira mutató hivatkozásokat tartalmazhat. A Eladónak nincs ellenőrzése a harmadik felek weboldalai felett, és nem feltétlenül támogatja azokat, illetve nem vállal felelősséget azokért, így azok tartalmáért, pontosságáért és működéséért. A Vevő felelőssége és kötelessége, hogy megismerje a meglátogatott más weboldalakon elhelyezett jogi és adatvédelmi nyilatkozatokat, illetve ismerje azok esetleges módosításait.

  13.6. Az Eladó nem vállal felelősséget azokért a következményekért, amelyek a Vevő az ÁSZF-ből eredő kötelezettségei megszegéséből adódik, vagy abból, hogy a Vevő a termékekkel kapcsolatos utasításokat nem tartja be, illetőleg az Eladó által meghatározott intézkedéseket és teendőket nem megfelelően alkalmazza vagy értelmezi.

  13.7. Amennyiben a Vevő magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság, illetve bíróság az Eladóval szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Vevő köteles minden, az Eladó által megkövetelt intézkedést megtenni, és köteles az Eladónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, amely az Eladót a Vevő bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

  14. HÍRLEVÉL

  14.1. A Weboldalon lehetőség van hírlevélre feliratkozni. Eladó a hírlevélre feliratkozott Vevők illetve felhasználók részére bizonyos időközönként hírlevelet küldhet.

  14.2. A Vevő a hírlevélre történő feliratkozásával kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Eladó közvetlen üzletszerzési céllal megkeresse az általa megadott elérhetőségein, és ennek keretében személyre szabott, hírekből, ajánlatokból és más információkból álló összeállítást készítsen, és küldjön meg a részére.

  14.3. Amennyiben a továbbiakban a Vevő nem kívánja, hogy az Eladó hírlevelet küldjön a részére, a Vevő bármikor kérheti (opt-out) ennek a felfüggesztését, és leiratkozhat róla. A leiratkozáshoz a Vevő a hírlevélben szereplő linkre kattintva megy végig a leiratkozási folyamaton. A Vevő e-mailt is küldhet az Eladó részére, amelyben visszavonja a hírlevél küldéséhez való hozzájárulását.

  15. KUPON ALKALMAZÁSA, BEVÁLTÁSA

  15.1. Az Eladó egyedi azonosító kóddal ellátott online kuponokat bocsáthat ki, amelyek a Webáruházban megvásárolható termékek vételéra vonatkozásában százalékos mértékű, fix összegű kedvezményre, felajánlott ajándék termékre vagy ezek kombinációjára jogosíthatnak. A fix összegű kupon esetében feltüntettet összeg minden esetben bruttó értékben és forintban értendő. Az Eladó által kibocsátott online kupon - illetve a kuponhoz tartozó kuponkód - a Weboldalon a kedvezménnyel érintett termékhez, termékkategóriához vagy csomagajánlathoz kapcsolódva vagy törzsvásárlói kuponként a regisztrált Vevő fiókjában kerül megjelenítésre, a kuponkódot a rendszer a „checkout” felületen automatikusan érvényesíti.

  15.2. Az online kupon beváltásának folyamata a következő:

  A kuponnal érintett termék oldalán a termékkép alatt látható az akció leírása, amely tartalmazza a kedvezmény mértékét, a kuponkódot és a vásárlás rövid menetét.

  A Vevő a "Tovább a pénztárhoz" gombra kattintva jut el az ún. checkout felületre, ahol megtalálható a kuponkód megadására szolgáló beviteli mező. A beviteli mezőben kell megadni a kuponkódot, az „Alkalmaz” gombra kattintással váltható be a kupon. Mobiltelefonon történő vásárlás esetén a checkout oldalon a beviteli mező megjelenítéséhez a "Megrendelés összesítés" fület szükséges legördíteni.

  Regisztrációhoz kötött kupont (így a törzsvásárlói kupont) csak regisztrált és a fiókjába belépett Vevő tud beváltani. A Vevők nem regisztrált vásárlóként olyan kupont tudnak beváltani, amelyek nem regisztrációhoz és belépéshez kötöttek.

  Amennyiben a törzsvásárlói kupon automatikusan megjelenítésre kerül, de a Vevő eltérő kupont szeretne beváltani, úgy meg kell adni a beviteli mezőben a kiválasztott akcióhoz tartozó kuponkódot, és ezt követően az „Alkalmaz” gombra kattintva látható lesz a termék alatt a teljes ár és a termék értékéből levont kedvezmény.

  15.3. A kupon beváltása esetén a fizetendő végösszeg módosul a kupon összegével vagy kedvezmény mértékével. A kupon beírásakor a kupon karaktereit kell beírni, valamint a kötőjel megadása úgy, ahogy a kuponkódban is szerepel. A kuponkódot célszerű másolással beilleszteni a megadott mezőbe, ekkor figyeljen, hogy se a kuponkód elé, se a kuponkód mögé ne másoljon szóközt.

  15.4. Az online kuponok rendelkezésre bocsátására elsődlegesen az Eladó egyoldalú döntése alapján, így az Eladó által meghirdetett promóciók keretében kerülhet sor; ilyen esetekben az online kuponnal elérhető kedvezmények összegét, illetve mértékét, a kupon beváltásának feltételeit is jogosult az Eladó egyoldalúan meghatározni. Az online kupont az Eladó jogosult egyoldalúan visszavonni, módosítani.

  15.5. Az Eladó által rendelkezésre bocsátott online kupon, illetve az azzal elérhető kedvezmény érvényesítésére kizárólag a megrendelés leadása előtt van mód az adott kuponra irányadó beváltási feltételek betartásával a jelen bekezdésben foglaltak szerint. A kuponnal elérhető kedvezmény utólagos érvényesítésére, így a már megrendelt termékek árából történő utólagos levonására nincs lehetőség.

  15.6. Az online kupon nem váltható át pénzre, a kupon értékéből vagy összegéből pénz nem igényelhető vissza, ennek megfelelően amennyiben a vásárlással érintett termékek vételára nem éri el a kupon szerinti kedvezmény összegét, akkor is a teljes összeg felhasználásra, a kupon teljes mértékben beváltásra kerül.

  15.7. Egyedi kuponkód harmadik személy részére kizárólag az Eladó kifejezett engedélyével ruházható át.

  15.8. Az online kupon szerint kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze (törzsvásárlói kedvezménnyel sem).

  15.9. Az online, egyedi kupon többszörözése, utánképzése, másolása, hamisítása tilos.

  16. VEGYES RENDELKEZÉSEK

  16.1. A Vevő a megrendelés feladásával elismeri, hogy a mindenkor hatályos ÁSZF rendelkezéseit ismeri, és az ÁSZF-et elolvasta, továbbá az ÁSZF rendelkezéseit megértette, tudomásul vette és kifejezetten elfogadta.

  16.2. Az Eladó fenntartja magának a jogot arra, hogy az ÁSZF-et időről időre megváltoztassa. Kérjük, minden vásárlás előtt olvassa el és ellenőrizze az ÁSZF-et. Kérjük, hogy alaposan olvassa át az ÁSZF-et, tekintettel arra, hogy az ÁSZF tartalmazza a fogyasztó (Ön) és a vállalkozás (Eladó) közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 11. § (1) bekezdése szerinti az Üzlethelyiségen kívül kötött szerződés és távollévők között kötött szerződés megkötését megelőzően a vállalkozást terhelő kötelező tájékoztatást a fogyasztók részére, amely a Rendelet 11.§ (6) bekezdése értelmében a megkötött szerződés részét is képezi.

  16.3.    A Weboldalon történő vásárlás feltételezi a Vevő részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Az Eladót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, amely megakadályozza a Weboldal működését és a vásárlást.

  16.4. Az Eladó adatkezelési tájékoztatója a következő címen érhető el: https://www.scitec.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato

  16.5. A jelen ÁSZF szerint létrejött szerződéssel kapcsolatos bármely kérés, információ, jognyilatkozat a felek között kizárólag abban az esetben érvényes, ha

  (i) a Vevő a Eladónak az ÁSZF-ben megjelölt címére e-mailben elküldi, székhelyére személyesen kézbesíti, ajánlott, tértivevényes küldeményként postára adja,

  (ii) az Eladó a Vevőnak a regisztráció során megadott címére e-mailben elküldi, címére személyesen kézbesíti, ajánlott, tértivevényes küldeményként postára adja.

  16.6. Jelen ÁSZF minden pontja önmagában érvényes. Amennyiben bármely bíróság vagy hatóság úgy dönt, hogy valamelyik pontja jogellenes vagy nem végrehajtható, akkor a többi pontja továbbra is hatályban marad és érvényes. Amennyiben jelen ÁSZF szerint létrejött szerződés bármely része nem végrehajtható, ezen rész végrehajthatatlansága nem érinti a többi részt, amelyek továbbra is hatályosak és érvényesek.

  16.7. A jelen ÁSZF-et és az ÁSZF szerint létrejött szerződést a magyar jogszabályok szerint értelmezendő, tekintet nélkül a kollíziós magánjog alapelveire. A magyar bíróságok kizárólagos joghatósággal bírnak a szerződésből eredő minden vitát illetően. A felek vállalják, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a vitájukat békés úton próbálják rendezni. Békés megegyezés hiánya esetére a felek megállapodnak, hogy az ÁSZF és az ÁSZF szerint létrejött szerződés rendelkezéseivel kapcsolatban felmerülő jogvita esetén a Budai Központ Kerületi Bíróság rendelkezik kizárólagos illetékességgel.

 • Általános Szerződési Feltételek Üzleti Partnereink részére

  A SCITEC NUTRITION TERMÉKEK SZÁLLÍTÁSÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

  1. Általános rendelkezések

  1.1. A Szállító és a Megrendelő közötti, a Szállító Termékeinek szállítására/ megrendelésére és/vagy az általa nyújtandó szolgáltatásokkal kapcsolatban létrejövő szerződéses kapcsolatainak alapvető feltételeit az egyedi megrendelés (a továbbiakban mint „Megrendelés” vagy "Egyedi Megrendelés") és a jelen ÁSZF szabályozza. A Megrendelés, a Szállító árajánlata és a Megrendelő megrendelése a Termékek leszállítására irányuló, a Felek egybehangzó akaratnyilvánítását tükröző dokumentum. A Megrendelésben nem rendezett kérdések tekintetében az ÁSZF-ben foglalt rendelkezések az irányadóak. A jelen ÁSZF a Megrendelő által a Szállítótól történő megrendelések tekintetében irányadó. A Szállító a mindenkor hatályos ÁSZF-jét a honlapján elérhetővé teszi.

  1.2. A jelen ÁSZF és a Megrendelés együtt képezik a Felek közötti, az adott Termékek megrendelésére vonatkozó teljes megállapodást.  A Megrendelés elküldésével a Megrendelő az aktuális ÁSZF rendelkezéseit az ÁSZF áttanulmányozását követően kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja. A Szállító kijelenti, hogy a Ptk. 6:78.§ (2) bekezdése alapján az ÁSZF nem tartalmaz olyan feltételeket, amelyek a szokásos szerződési gyakorlattól, valamint a szerződésre vonatkozó rendelkezésektől lényegesen vagy a Felek között korábban alkalmazott szerződés valamely kikötésétől eltérnek. A Megrendelő olyan szállítási, megrendelési feltételei, amelyek jelen ÁSZF-nek ellentmondanak, nem alkalmazhatóak. Amennyiben a Felek jelen ÁSZF bármely rendelkezésétől eltérni vagy azt kiegészíteni kívánják, azt írásba foglalt külön megállapodásban megtehetik.

  1.3. A Szállító a jelen Általános Szerződési Feltételeket egyoldalúan módosíthatja. A jelen Általános Szerződési Feltételek módosítása előtt a Szállító a Megrendelőt legalább 14 napos határidővel értesíti a Megrendelő által a Megrendelésben vagy egyéb más módon megadott elérhetőségen.

  2. Fogalom meghatározások

  2.1. A jelen ÁSZF-ben szereplő fogalmak a következőkben meghatározott jelentéssel bírnak:

  ÁSZF vagy Általános Szerződési Feltételek” jelenti a Szállító ezen dokumentumban részletesen meghatározott általános szerződési feltételeit.

  Szerződés” jelenti együttesen az ezen Általános Szerződési Feltételeket, a Megrendelést és a Felek egyedi megállapodását, amennyiben van ilyen.

  Egyedi Megrendelés/” Megrendelés” jelenti a Szállító által elfogadott megrendelést vagy a hasonló dokumentumot, amely a Termékek szállításával kapcsolatos, és amely a Megrendelő és a Szállító között jött létre.

  Incoterms 2010 DAP – Terminálon átadva” jelenti azokat a szállítmányozási feltételeket, ahol a Szállító intézi a Termékek export engedélyezését és a megjelölt helyre történő szállításával kapcsolatos összes kockázatot és költséget viseli, de nem feladata a kirakodás. A Megrendelő felelős az áruk kirakodásával kapcsolatos összes költségért és kockázatért, az áruk szállítási hely szerinti országban történő import engedélyezéséért;

  Incoterms 2010 FCA – Bérmentesítés nélkül a Fuvarozónak” jelenti azokat a szállítmányozási feltételeket, ahol a Szállító a Megrendelő által megnevezett fuvarozó, illetve más Harmadik Személy számára adja át az árut a Szállító telephelyén vagy más megjelölt helyen;

  Termék vagy Termékek” kizárólag a Szállító által gyártott (vagy gyártatott), eladott vagy értékesített termékeket jelentik, ideértve, korlátozás nélkül a Szállító kapcsolt vállalkozásai által gyártott (vagy gyártatott) eladott vagy értékesített termékeket, amelyeket az aktuális árlista tartalmaz. A Szállító saját döntése alapján bármely Termék gyártásával felhagyhat, és az árlistát bármikor felülvizsgálhatja, ahhoz Termékeket adhat vagy arról Termékeket távolíthat el.

  „Minimum Rendelési Összeg”A Szállító által meghatározott minimum összeg vagy mennyiség, amelyet alatt megrendelést nem fogad el a Megrendelőtől.

  Szállító” jelenti a SCITEC Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság-ot (székhelye: HU-2120 Dunakeszi, Csörsz árok köz 2. Magyarország, nyilvántartó bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, cégjegyzékszám: Cg. 13-09-178132, adószám: 12299953-2-44).

  „Megrendelő” jelent bármely jogi személyt, aki Termékek vásárlására és azok szállítására vonatkozó megrendelését Szállító részére leadja.

  „Terület”: jelenti azon ország közigazgatási területét, ahol a Termékek Megrendelő által értékesítésre kerülnek.

  „Harmadik Személy”: jelent minden, Feleknek vagy kapcsolt vállalkozásuknak, anyavállalatuknak nem minősülő jogi személyt.

  Dokumentáció:jelenti a különböző iratok/ dokumentumok és tanulmányok együttesét, ideértve bármilyen információt, eljárást, technológiát és adatot, amely a Termékekhez kapcsolódik, abban a körben, amely a Termékek étrendkiegészítőként való regisztrálásához szükséges a Területen.

  Bizalmas Információ:jelenti az egyik fél  bármely bizalmas vagy védett információját, amely a Termékekkel, a Felek tevékenységével vagy a Szerződéssel kapcsolatos, ideértve nem kizárólag az olyan információt, amely bármilyen kutatási projecthez, folyamatban levő munkához, jövőbeli fejlesztéssel, receptúrákkal, felfedezésekkel, elképzelésekkel, koncepciókkal, know-how-val, technológiákkal, specifikációkkal, rajzokkal, tervezetekkel, nyomon követésekkel, diagramokkal, modellekkel, mintákkal, folyamatábrákkal, számítógépes programokkal, merevlemezekkel, hajlékony mágneslemezekkel, mágnesszalagokkal, marketing és üzleti tervekkel, személyes adatokkal és más műszaki, pénzügyi, jogi vagy személyes jellegű ügyekkel kapcsolatos, tekintet nélkül arra, hogy az szóbeli, írásos, grafikus vagy elektronikus formában létezik.

  3. A Szerződés tárgya

  3.1. A Szállító vállalja, hogy a Megrendelő részére a Termékeket leszállítja vagy más módon a Megrendelő birtokába adja, és a Megrendelő – a Szerződésben foglaltak szerint – a Termékek megvásárlására kötelezettséget vállal.

  3.2. A Megrendelő részére kizárólagosság vagy ehhez hasonló jog nem kerül biztosításra.

  3.3. A vételárat, a fizetési feltételeket, a minimális rendelési követelményeket, a szállítási feltételeket az Egyedi Megrendelés és - amennyiben van ilyen - a Felek erre irányuló külön megállapodása tartalmazza.

  4. Nem- vagy késedelmes teljesítés

  4.1. Abban az esetben, ha a Szállító nem tudja a Termékeket az irányadó Megrendelésben meghatározott teljesítési határidőben teljesíteni, a Szállító a Megrendelő részére megadja a pontos új teljesítési határidőt. Ha a Megrendelő jóhiszeműen eljárva, a Szállító által elfogadott objektív és ésszerű indokok alapján az új teljesítési határidőt nem tudja elfogadni, vagy ha a Szállító a Megrendelő által már elfogadott új teljesítési határidővel kapcsolatos késedelme a tíz (10) napot meghaladja, abban az esetben a Megrendelő az érintett Megrendeléstől – részben vagy teljes egészében – elállhat a Szállító felé fennálló bármilyen kötelezettség nélkül.

  4.2. Ha a Megrendelő fizetési kötelezettségének határidőben nem tesz eleget, ez esetben Szállító (i) késedelmi kamatot számíthat fel, amelynek mértéke havonta az adott hónapban irányadó EURIBOR kamatláb + 3% kétszerese – az utolsó egyenleg alapján, (ii) törölheti vagy visszatarthatja a Termékek kiszállítását, (iii) és/vagy elállhat a Szerződéstől. A Szállító a Megrendelő késedelmes fizetése esetén a behajtási költségátalányról szóló 2016. évi IX. törvény szerinti ún. behajtási költségátalány érvényesítésére is jogosult.

  4.3. Azon Termékekre, amelyeket a Szállító halasztott fizetéssel értékesített a Megrendelő részére, a Megrendelő visszavásárlási jogot enged a Szállító részére. A Szállító a visszavásárlási joggal terhelt Termékeket a Megrendelőhöz intézett egyoldalú, írásbeli nyilatkozatával megveheti. Ez a visszavásárlási jog a Megrendelő fizetési késedelmétől kezdődően gyakorolható, és mindaddig megilleti a Szállítót, amíg a Megrendelő a visszavásárlási joggal terhelt Termékek vételárát, a vételár esetleges nem vagy késedelmes megfizetése esetén a késedelmi kamatokat, behajtási költségátalányt és az egyéb költségeket a Szállító részére teljes körűen nem fizette meg. A visszavásárlási ár megegyezik a Termékek vételárával. A Szállító a visszavásárlási jogát saját döntése alapján gyakorolja vagy dönt követelésének egyéb módon történő érvényesítéséről. A visszavásárlási jog gyakorlása nem mentesíti a Megrendelőt a még fennálló, a Termékek vételárába történő beszámítással nem fedezett tartozásának Szállító részére történő megfizetése alól.

  4.4. A Megrendelő nem jogosult a Szállítóval szemben fennálló fizetési kötelezettsége tekintetében beszámítást alkalmazni.

  4.5. A Megrendelő teljes vagy részleges nemfizetése esetében a Szállító a követelését Harmadik Személy részére engedményezheti a Megrendelő tartozásának behajtása céljából.

  4.6. Amennyiben a Termékek átvétele a Megrendelő érdekkörébe eső okból szenved késedelmet, a Szállító jogosult az első késedelmes nappal kezdődően kötbért felszámítani. A kötbér mértéke a késedelemmel érintett Termékek Szerződés szerinti összértékének fél (0,5) százaléka naponta. Harminc (30) naptári napot meg nem haladó átvételi késedelemig a Szállító nem jogosult a Szerződéstől elállni. Harminc (30) naptári napot meghaladó késedelem esetén a Szállító jogosult a Szerződéstől elállni, és a késedelemmel érintett Termékek Szerződés szerinti összértéke 15%-ának megfelelő mértékű meghiúsulási kötbért felszámolni. A felszámítható késedelmi kötbér maximum mértéke úgyszintén tizenöt (15) százalék, egy tételre azonban a késedelmi és a meghiúsulási kötbér közül csak az egyik számítható fel. A Szállító által kötbérre kiállított számlát a Megrendelő tizenöt (15) napos határidővel köteles megfizetni. Megrendelői késedelem, ill. meghiúsulás esetén Szállító jogosult a kötbéren túlmenően felmerült kárait Megrendelővel szemben érvényesíteni.

  5. A Szállító kötelezettségei és felelőssége

  5.1. A Szállító, a gyáregység, ahol a Termékek előállítása kerülnek és az összes eszköz, amelyet a Termékek előállítása és szállítása során használnak, teljes összhangban áll a vonatkozó jogszabályokkal és az élelmiszerek és étrend-kiegészítők gyártására vonatkozó GMP követelményekkel.

  5.2. A Szállító rendelkezik és a Szerződés teljes tartama alatt rendelkezni fog minden olyan engedéllyel, hatóság engedélyével és hasonló jóváhagyásával, amelyek szükségesek vagy elvártak ahhoz, hogy a Szállító tevékenységét és üzletmenetét abban a formában folytassa, miként azt most teszi, és miként azt a jelen ÁSZF tartalmazza. A Szállító jogosult a Termékek gyártásának megszüntetésére, amennyiben bármely ilyen engedély, hatósági engedély vagy más jóváhagyás felfüggesztésre vagy visszavonásra került.

  5.3. A Termékek megfelelnek az étrend-kiegészítőkre és élelmiszerekre vonatkozó EU és magyar jogszabályoknak és elírásoknak. Ha a Felek az Egyedi Megrendelésben másképpen nem állapodnak meg, a Szállító a Termékekkel kapcsolatosan semmilyen szavatosságot, jótállást, bármely kötelezettséget vagy felelősséget nem vállal vagy tesz, sem kifejezetten, sem implicit módon; továbbá a Szállító ezennel kizár minden kifejezett vagy beleértett szavatosságot, ideértve korlátozás nélkül a Termékek értékesítésével vagy azok adott célra való megfelelésével kapcsolatosakat.

  5.4. A Szállító a Megrendelőt folyamatosan tájékoztatja a Termékekkel kapcsolatosan elérhető publikációiról, promóciós, használati és termék útmutatóiról. Ezek az információk elsősorban a Szállító honlapján érhetők el.

  5.5. A Szállító a Termékek használata során felmerülő, az egészséggel kapcsolatos kockázatokat az Európai Unió jogszabályai és általánosan elfogadott gyakorlata szerint értékeli.

  6. Megrendelő felelőssége

  6.1. A Megrendelő kizárólagosan felelős azért, hogy a Termékek összetételük alapján a Területen szabadon forgalomba hozhatók, és a vonatkozó jogszabályok szerint azok emberi fogyasztásra alkalmasnak és biztonságosnak tekintendők. A Megrendelő felelős továbbá a Termékek a Terület szerinti jogszabályi követelményeknek megfelelő reklámozásáért, értékesítéséért, használatáért, csomagolásáért, címkézéséért, forgalmazásáért és a Termékekkel való bármely rendelkezésért. Ezen kötelezettség elmulasztása esetén Megrendelő a Szállítóval szemben semmilyen igényt nem érvényesíthet.

  6.2. A Megrendelő kizárólagosan felelős azért, hogy a Termékek nem sértik egyetlen Harmadik Személy szellemi alkotásokhoz fűződő jogát sem, amely a Termékek Területen történő értékesítését jogellenessé tenné. A Termékek azzal a feltétellel kerülnek előállításra és eladásra, hogy a Megrendelő felelős azok Területen történő értékesítésével összefüggő szellemi alkotásokkal kapcsolatos döntésekért, és a Megrendelő saját független teszteket köteles végezni annak meghatározása érdekében, hogy a Termékek a szándékolt célra megfelelnek, és az összes, a Termékek használatából eredő kockázat a Megrendelő terhére esik, mivel ezek a körülmények a Szállító ellenőrzési körén kívül esnek.

  6.3. Megrendelő abban a csomagolásban értékesíti a Termékeket, amelyben azokat eladásra előkészítették, és semmiféle okból nem változtatja meg a csomagolást, ideértve annak külső megjelenését, kivéve, ha ebben a Szállító és a Megrendelő előre írásban megállapodik. A Megrendelő különösen nem távolít el, nem változtat meg, illetve nem fűz hozzá szabadalmi számokat, kereskedelmi neveket, védjegyeket, továbbá nem helyezi el a Termékeken saját védjegyeit, azonosító jeleit, szimbólumait vagy szövegeit. A Megrendelő köteles biztosítani azt, hogy a Termékek viszonteladása a fogyasztó részére kizárólag azok eredeti állapotában, eredeti csomagolásában, megbontás nélkül történjen. Ezen rendelkezések megsértése súlyos szerződésszegésnek minősül, és a vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások megsértését is jelentheti, amelyért a Megrendelő személyes felelőssége áll fenn.

  6.4. Megrendelő nem adhat el, illetve nem kínálhat fel eladásra olyan Termékeket, amelyek csomagolása vagy címkéje sérült.

  6.5. A Megrendelő kizárólagosan felelős a Szállító által Termékeken vagy azok csomagolását elhelyezett olyan információkért és a címkézésért, amelyeket a Szállító a Megrendelő utasítása vagy kérése szerint helyezett el. A Megrendelő – figyelemmel a 6.2. pontban írtakra – kizárólagosan felelős azért, hogy a Termékek csomagolásán elhelyezett védjegyek, kereskedelmi nevek és márkák, valamint szlogenek a Területen nem sértik Harmadik Személyek szellemi alkotáshoz fűződő jogát. A Termékek csomagolásán elhelyezett információk és címkézés megváltoztatása Szállító előzetes írásbeli jóváhagyása mellett lehetséges.

  6.6. A Megrendelő köteles az általa kiskereskedelmi forgalomban értékesített Termékekkel kapcsolatos jótállási és szavatossági kötelezettségeket a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a fogyasztói felé teljesíteni.

  6.7. Megrendelő köteles a pontos cégadatait a Szállítóval közölni, amelyeket Szállító jogosult kezelni a jogszabályoknak megfelelően. Amennyiben a Megrendelő cégadataiban vagy gazdálkodását érintő jelentősebb tényezőkben változás állna be, Megrendelő köteles a Szállítót arról írásban tájékoztatni.

  7. Megrendelés és szállítás

  7.1. A Megrendelő a megrendelést írásban, telefaxon, elektronikus levélben vagy a Szállítónak a rendelés leadásának céljára szolgáló elektronikus felületén/honlapján teheti meg.

  7.2. A Szállító saját döntése alapján telefonon is elfogadhat megrendelést. A megrendelés leadását követően a Szállító a Megrendelő megrendelését írásban/e-mailben – vételárat, fizetési határidőt a teljesítési feltételeket és a rendelt Termékek listáját is feltüntetve - 5 munkanapon belül visszaigazolja, és tájékoztatja a Megrendelőt a szállítás részleteiről. A Megrendelő válaszában tudomásul veszi a Szállító visszaigazolását, ideértve a vételárat, a fizetési és szállítási feltételeket is.

  7.3. Elektronikus levélben történő megrendelés esetén a Szállító által megküldött Excel táblázatban megadott mennyiségek megadásával, a meghatározott Minimum Rendelési Összegben/mennyiségben vagy azt meghaladóan a kitöltött táblázat elektronikus úton történő megküldésével lehet rendelést leadni, amelyet Szállító a 7.2. pontnak megfelelően visszaigazol.

  7.4. A Szállító mindent megtesz annak érdekében, hogy a Megrendelő Megrendeléseit teljesítse, azonban a Megrendelő tudomásul veszi, hogy a Szállító jogosult a Megrendelő Megrendeléseit vagy azoknak bármely részét saját kizárólagos belátása és választása szerint indokolt esetben - különösen termékhiány esetén vagy, ha a Minimum Rendelési Összeget/mennyiséget a rendelés nem éri el - elutasítani. A Szállító nem felelős a Megrendelések el nem fogadása kapcsán esetlegesen felmerült semmilyen kárért.

  7.5. A Szállító a Megrendelést megelőző közléseit és nyilatkozatait kifejezett szerződés megkötésére irányuló szándék nélkül teszi, ezek szerződéskötésére irányuló ajánlatnak nem tekinthetők, ezen közléseihez és nyilatkozataihoz a megrendelés elfogadásáig a Szállító nem kötött.

  7.6. A Megrendelő bármely megrendeléstől elállhat a megrendelés Szállító általi elfogadása előtt. Ha a Szállító a Szerződést részletekben köteles teljesíteni, és a szolgáltatás egy részének teljesítését Szállító már visszaigazolta, akkor a Megrendelő a Megrendelésnek a visszaigazolással nem érintett részére vonatkozóan a Szerződést felmondhatja. Az elállási vagy felmondási jog gyakorlásával a Szállítónak okozott kárért a Megrendelő megtérítési kötelezettséggel tartozik. A Megrendelő a Szállító által elfogadott Megrendeléstől nem állhat el.

  7.7. A határidőket, az előrejelzéseket és a Termékek szállításával kapcsolatos egyéb feltételeket az Egyedi Megrendelés tartalmazza.

  7.8. A Szállító kötelezettséget vállal a Megrendelő Szállító által elfogadott Megrendelésének teljesítésére. Az a Megrendelés tekinthető elfogadottnak, amelyet Szállító írásban visszaigazolt, és azt a Megrendelő elfogadta a 7.2. pontnak megfelelően.

  7.9. A teljesítés helye az egyedi Megrendelésben kerül rögzítésre a Felek megállapodása alapján. A teljesítés helyét a Felek az Incoterms 2010 FCA – „Bérmentesítés nélkül a Fuvarozónak” vagy az Incoterms 2010 DAP – „Terminálon átadva” paritáson határozhatják meg.

  7.10. Amennyiben a Szállító vagy az általa megbízott fuvarozó szállítja a Termékeket az Megrendelő számára, úgy a Szállító felelőssége a szállítás során a megfelelő tárolási követelmények betartása. Amennyiben a Termékeket a Megrendelő vagy fuvarozója szállítja, úgy a Szállító tájékoztatja a Megrendelőt a szállítási, tárolási követelményekről, amelyeket a Megrendelő, valamint fuvarozója köteles mindenkor teljes körűen betartani.

  7.11. A Szállító teljesítése esetén átadás-átvételi nyilatkozat kerül átadásra Megrendelő részére. Amennyiben Megrendelő harmadik országba szállítja a Termékeket, Szállító minden szükséges dokumentumot Megrendelő rendelkezésére bocsát a vámkezelés lefolytatása és egyéb szállítási követelményeknek történő megfelelés céljából.

  7.12. A leszállított Termékek kárveszélye az Incoterms 2010 DAP és FCA feltételei szerint száll át a Szállítóról a Megrendelőre.

  7.13. A jogviszony létrejötte és teljesítése során a Felek független szerződő félként járnak el, a fFlek közötti jogviszony nem hoz létre vagy értelmezhető úgy, hogy közöttük partneri, ügynöki kapcsolatot vagy munkaviszonyt hozna létre.

  7.14. A Megrendelő a Termékeket saját nevében és maga javára vásárolja és értékesíti, és saját önálló árazási és hirdetési stratégiáját alkalmazza.

  8. A Termékek átvétele

  8.1. A Termékek mennyiségi és minőségi átvételére a teljesítéskor kerül sor. Hibás teljesítés esetén a Felek a hibás teljesítésről és körülményeiről jegyzőkönyvet vesznek fel. Megrendelő köteles a tudomásszerzést követően azonnal - de legkésőbb az átvételt követő 8 napon belül - értesíteni Szállítót a Termékek olyan hibája esetén is, amelyek – elvárható gondosság mellett- nem voltak felismerhetőek az átvétel időpontjában. Ha a Megrendelő ezt a tájékoztatást elmulasztja, ideértve a tájékoztatást azon hibákról is, amelyek egyszerű szemrevételezéssel nem voltak nyilvánvalók, a Termékeket úgy kell tekinteni, mint amelyek minden tekintetben a Szállító kötelezettségeivel összhangban állnak és szerződésszerűek, és ennek megfelelően úgy kell tekinteni, hogy a Megrendelő a kérdéses Termékek szállítását elfogadta, és a Szállító a továbbiakban nem felelős a Megrendelő irányában a szállítással és a leszállított Termékekkel kapcsolatosan.

  8.2. A Szállító által megalapozottnak tartott, írásban, indokolással ellátott kifogás esetén a Szállító a hibás Termékeket amilyen gyorsan csak lehet, de nem később, mint 30 napon belül díjmentesen kicseréli, és a mennyiségi hiányokat díjmentesen orvosolja, abban az esetben, amennyiben az ilyen hibás Termékekkel kapcsolatosan fizetés még nem történt, a hibás Termékek tekintetében a fizetést a Megrendelő visszatarthatja mindaddig, amíg a mennyiségi hiány pótlása megtörténik, és az érintett Termékeket a Megrendelő átveszi. Mennyiségi hiány esetén a Megrendelő a vételárat a hiányzó mennyiség mértékéig tarthatja csak vissza.

  8.3. Ha a Szállító vitatja az olyan Termékek hibáját, amelyet a Megrendelő hibásnak talált, a Felek az ilyen véleményeltérést békés úton és konstruktív módon kísérlik meg maguk között rendezni. Abban az esetben, ha a Felek a hibáról szóló értesítés kézhezvételétől számított négy (4) héten belül nem tudnak megállapodni, a Felek megállapodnak abban, hogy mindkét fél számára elfogadható, független, elismert szakértő intézményt (pl. laboratóriumot, intézetet, szakértői testületet) bíznak meg, hogy az adott szállításból származó reprezentatív mintákat megvizsgálja, azzal, hogy a Felek egyet nem értése esetén Szállító jogosult ezen intézményt kijelölni. A vizsgálat eredménye mindkét fél számára kötelező lesz. A vizsgálat költségét az a Fél viseli, akinek terhére ez megállapítást tesz.

  9. Vételár és fizetés

  9.1. A Termékek tényleges vételára az Egyedi Megrendelésben kerül meghatározásra.

  9.2. A Szállító a vonatkozó árakat a Megrendelés napján számolja, az árak Euróban (Euro), magyar forintban (HUF), angol fontban (GBP) vagy amerikai dollárban (USD) kerülnek meghatározásra, hacsak ettől eltérő rendelkezés nincs a Felek között, továbbá felszámításra kerül az általános forgalmi adó, amennyiben ez alkalmazandó. Szállító az a Termékek árait, a vonatkozó árlistát bármikor, a saját mérlegelése alapján módosíthatja, amelyről tájékoztatja Megrendelőt.

  9.4. A Megrendelő köteles a teljes számlázott összeget megfizetni a számlában szereplő pénznemben és fizetési határidőben. A fizetési határidőt Szállító határozza meg, a számla kiegyenlítése előre fizetéssel történik. Banki átutalás esetén minden banki és átváltási költséget a Megrendelő visel.

  9.5. Amennyiben a Szállító a Megrendelő részére halasztott fizetést engedélyez, a Szállító a Megrendelőtől bankgarancia, óvadék vagy kezesség nyújtását kérheti a külön megállapodás tárgyát képező feltételek szerint a Megrendelő fizetésének biztosítékaként. A biztosíték adással kapcsolatban felmerült költségek a Megrendelőt terhelik. A Megrendelő kifejezetten tudomásul veszi, hogy a halasztott fizetés engedélyezéséről a Szállító saját mérlegelési jogkörében egyoldalúan jogosult dönteni, és a halasztott fizetésre adott engedélyt a Szállító bármikor egyoldalúan jogosult visszavonni. A Megrendelő elfogadja továbbá, hogy az általa halasztott fizetéssel teljesíthető vételár felső határát a Szállító bármikor egyoldalúan jogosult emelni, illetve csökkenteni.

  9.6. Szállító - halasztott fizetés engedélyezése esetén is - fenntartja a jogot, hogy szállítást - a Szállító saját döntése szerint - kizárólag előre fizetés ellenében végezze,

  1. amennyiben Megrendelő gazdasági körülményei Szállító megítélése szerint romlanak
  2. amennyiben Megrendelő a Szállítóval szemben fennálló kötelezettségei bármelyikének a teljesítésével késedelembe esik, vagy
  3. ha a Megrendelő jogi vagy gazdasági körülményei hátrányosan megváltoztak, és ezért a hitelképessége Szállító megítélése szerint megkérdőjelezhető.

  9.7. Megrendelő tudomásul veszi, hogy a cégadataiban beállt jelentős változásról Szállítót tájékoztatni köteles, és amennyiben a változás Szállító megítélése szerint a Megrendelő hitelképességét jelentős mértékben negatívan érinti, Szállító jogosult a Szerződéstől részben vagy teljesen elállni, illetve Megrendelőnek az esetlegesen nyújtott fizetési haladékát is megvonni. Szállító különösen jogosult fenti intézkedéseket megtenni, amennyiben tudomására jut, hogy a Megrendelővel szemben végrehajtási, kényszertörlési, egyéb megszüntetési, felszámolási illetve csődeljárás indult, illetve Megrendelő egyébként fizetésképtelenné vált vagy adószámát törlik.

  10. Termékek regisztrációja

  10.1. Felek kijelentik, hogy a Termékek Területen történő forgalmazásához szükséges bármely bejelentést vagy regisztrációt elsősorban a Szállító végzi el, kivéve, ha a körülmények a Szállító döntése alapján a Megrendelő általi regisztrációt vagy bejelentést indokolják. Amennyiben a Termékek regisztrációját az érintett országban Megrendelő végzi, Szállító Megrendelő rendelkezésére bocsátja a regisztrációhoz szükséges Dokumentációt.

  10.2. A Szállító jogosult arra, hogy a Megrendelő és/vagy alvállalkozói részére a Dokumentáció Területen történő használatát engedélyezze. 

  11. Termékvisszahívás

  11.1. Mindegyik Fél köteles a másik Felet azonnal tájékoztatni, amennyiben bármely olyan körülmény jut tudomására, amely az alábbiakra vonatkozik:

  (i) bármely lényeges panasz, kifogás vagy igény, amely a Termékek biztonságával vagy minőségével kapcsolatos, beleértve bármely olyan követelést, amely az ilyen Termékek fogyasztását követő, életben, testi épségben vagy egészségben okozott kárral függ össze (vagy valószínűsíthetően az ilyen Termékek fogyasztásához kapcsolódik);

  (ii) a Felek által gyártott bármely termék akár egy viszonteladó vagy bármely ország bármely közigazgatási szerve általi, élelmiszerbiztonsági okok miatt történt piacról történő visszavonása vagy visszahívása;

  (iii) bármely más olyan ügy, amely a Szerződésből eredően merül fel, és amelyet bármely hatóság részére jelenteni kell.

  11.2. Ha olyan okból, amelyért a Szállító - a Szállító által elismerten vagy bármely hatóság vagy bíróság által jogerősen megállapítottak szerint - felelős, Termék visszavonásra vagy visszahívásra kerül sor, a Szállító köteles megtéríteni a Megrendelő részére (i) a Megrendelő termék visszavonással vagy visszahívással kapcsolatos igazolt kiadásait (ii) a Megrendelő által a Szállítónak a visszavont vagy visszahívott Termékek tekintetében megfizetett vételárat és más összeget és (iii) a Megrendelő visszavont vagy visszahívott Termékek csomagolásával kapcsolatos költségeit. Abban az esetben, ha a Termék visszahívásának az oka jogszabályból következik, a visszahívás költségeit a Felek közösen és egyenlően viselik.

  12. Kapcsolattartás

  12.1. A Szállító a Megrendelő részére elektronikus levélben, postán, vagy bármely más módon küld értesítéseket annak a kapcsolattartó(k)nak, akit a Megrendelő a Szállító részére megjelölt. A Megrendelő kizárólagosan felel azért, hogy a kapcsolattartó(k)ra vonatkozó adatok mindenkor naprakészek legyenek.

  12.1. A Megrendelő felelős az összes hatósággal való kapcsolattartásért és kommunikációért a Megrendelő részére értékesített Termékekkel kapcsolatos minden ügyben. A Megrendelő a Szállítót haladéktalanul - de semmi esetre sem később, mint a hatóság megkeresésétől vagy kapcsolatfelvételétől számított öt (5) napon belül – értesíti, amennyiben bármely hatóság vagy bármely más üzleti partnere részéről a Termékekkel kapcsolatos megkeresés vagy kapcsolatfelvétel történik. A Megrendelő a Szállító részére haladéktalanul biztosítja a Termékekkel kapcsolatosan az általa bármely hatóság részére küldött vagy bármely hatóságtól kapott összes értesítés másolatát.

  13. Szellemi alkotások joga

  13.1. A Szállító a Scitec International S.A.R.L. jogosultsági körébe tartozó Scitec védjegyek használatára jogosult. A Szállító a Termékek receptúráival, külső megjelenésével és piaci forgalmazásával, valamint a vonatkozó technológiai és üzleti ismeretekkel illetve a marketinggel kapcsolatos know-how-nak is jogosultja.

  13.2. A Megrendelő csak a Termékek viszonteladása és az értékesítést elősegítő/támogató (a Szállító által előzetesen jóváhagyott) reklámozás céljára használhatja a Scitec védjegyeket. A Szállító által az Scitec védjegyek használatára, így különösen méretére, elrendezésére, színeire, elhelyezésére meghatározott utasításokat feltétel nélkül be kell tartania a Megrendelőnek.

  13.3. A Szállító által a Megrendelő részére biztosított reklámanyagokat, bármely prezentációt és/vagy dekorációs elemet csak a Szállító utasításai és iránymutatásai szerint lehet felhasználni. Szigorúan tilos a védjegyeket a Termékek eladásától és az értékesítést elősegítő/támogató reklámozástól eltérő célra használni.

  13.4.A Megrendelő a Scitec védjegyeit, egyéb szellemi alkotásait, kereskedelmi neveit (vagy bármely olyan megjelölést, megnevezést, kijelentést, amely az előbbiekhez hasonló vagy azokkal összetéveszthető), sem egészben, sem részben nem használhatja semmiféle más körben vagy célra, mint a Termékekkel kapcsolatban az értékesítés és reklámozás (forgalmazás és eladás) céljából. A SCITEC védjegyet és bármely egyéb védjegyet a Megrendelő csak a védjegylajstrom szerinti formában - függetlenül attól, hogy bejegyzett vagy bejegyzés alatt álló védjegyről van-e szó - használhatja, attól semmilyen módon nem térhet el.

  13.5. A Megrendelő nem használhatja a Scitec védjegyeket, márkaneveket, szlogeneket kereskedelmi neve, cégneve, védjegyei vagy termékei csomagolásának részeként, domain névként vagy domain név részeként, közösségi oldalakon (így különösen a FACEBOOK-on vagy Instagramon), illetve olyan módon, amely azt a benyomást keltheti, hogy a Megrendelőnek bármely jogosultsága fűződik a védjegyekhez, vagy amely hátrányosan érintheti a védjegyeket, a Scitec kereskedelmi neveit vagy más szellemi alkotásait. A Megrendelő a Scitec védjegyeivel, márkaneveivel, kereskedelmi neveivel, szlogenjeivel, know-how-jával és más hasonló jogaival kapcsolatosan Harmadik Személy részére semmiféle jogot nem biztosíthat, ruházhat át vagy adhat allicenciába. Bármely ilyen átruházás, allicencia vagy jog biztosítása érvénytelen, és a Szerződés tekintetében súlyos szerződésszegést valósít meg.

  13.6. A Megrendelő vállalja, hogy a Szállító kereskedelmi neveit, termékneveit, logóit, megjelöléseit és a Scitec védjegyeket saját nevében nem lajstromoztatja, illetve azok ellen semmilyen jogi eljárást (így különösen törlés, megszűnés megállapítása) nem kezdeményez, és erre Harmadik Személyeket sem bíz meg vagy hatalmaz fel, így  különösen nem regisztrál a Szállító kereskedelmi nevét, terméknevét vagy a Scitec védjegyeket tartalmazó domain neveket, és ezzel nem bíz meg Harmadik Személyeket sem. Ezen kötelezettségvállalása megsértése a Szerződés tekintetében súlyos szerződésszegésnek minősül. Amennyiben a Megrendelő az ÁSZF ezen rendelkezéseit sértő módon jár el, a saját nevében lajstromozott védjegyeket és regisztrált domain neveket Szállító erre vonatkozó kérése esetén térítés nélkül köteles haladéktalanul a Szállítóra átruházni.

  13.7. A Megrendelő minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a Szállítót folyamatosan tájékoztassa minden olyan ügyről, amely a Scitec védjegyeket, illetve a Szállító márkaneveit, kereskedelmi neveit, know-how-ját vagy más hasonló jogait sértheti. A Megrendelő különösen vállalja, hogy azonnali és minden részletre kiterjedő írásbeli értesítést ad a Szállítónak, amennyiben Harmadik Személy bitorolja a Scitec védjegyeket.

  14. Felelősség és felelősségkorlátozás

  14.1. A Felek felelőssége csak a közvetlen károkra terjed ki, a közvetett (következményei) károkért való felelősségüket kizárják. Jelen ÁSZF értelmezése tekintetében a közvetlen károk jelentik azokat a károkat is, amelyek felmerülése a Szerződés megkötésekor vagy a szerződésszegés időpontjában nem voltak előreláthatóak, de ezek a veszteségek ésszerűen és valószínűsíthetően egy szerződésszegés esetén bekövetkeznek. A Felek – a közvetlen károk tekintetében – kizárólag (i) a vagyonban okozott értékcsökkenését, (ii) ennek mérséklésével kapcsolatos szükséges költségekért felelnek, de (iii) nem felelősek az elmaradt haszon megtérítéséért.

  14.2. A Szállító kifejezetten kizárja a Megrendelőtért mindennemű károkért való felelősségét minden olyan esetben, amely a Termékek - Termékek címkéjéből, használati útmutatókból vagy egyes egyedi tájékoztatásokból megismerhető – tárolására, kezelésére és használatára vonatkozó előírások megsértésével összefüggésben következnek be.

  14.3. Hacsak a Felek másként nem állapodnak meg, a Szállítónak a jelen Szerződéssel összefüggő felelősségén alapuló bármely követelésének felső határa a vonatkozó, jelen ÁSZF szerinti Megrendelés értékének 200 %-ban korlátozott;

  14.4. Függetlenül a jelen ÁSZF-ben írtaktól, semmi sem korlátozza vagy zárja ki a Felek felelősséget az olyan károkért, amelyeket

  a) szándékosan vagy súlyos gondatlansággal okoztak, vagy amely sérti az életet, testi épséget vagy egészséget;

  b) a vonatkozó munkajogi vagy környezetvédelmi jogszabályok megsértésével okoztak;

  c) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvényből eredő vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog megsértésével okoztak;

  d) a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény vagy az ezen ÁSZF védjegyek használatára vonatkozó rendelkezéseinek megsértésével okoztak;

  e) a titoktartási, megvesztegetési és korrupcióellenes rendelkezések megsértésével okoztak.

  15. Kártérítés és biztosítás

  15.1. Kártérítés a Megrendelő által: A Megrendelő köteles a Szállító részére kártérítést fizetni, és a Szállítót mentesíteni bármely hátrány alól, amely abból ered, hogy (i) a Megrendelő a Szerződés szerinti bármely szavatosságvállalását vagy kötelezettségét megszegte, és/vagy (ii) a Megrendelő, mint a Termékek értékesítőjének magatartása nem felel meg a Területen hatályos jogszabályoknak, kivéve amennyiben valamely hátrány a Szállító szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából ered.

  15.2. Kártérítés a Szállító által: A Szállító köteles a Megrendelő részére kártérítést fizetni és a Megrendelőt mentesíteni bármely hátrány alól, amely abból ered, hogy (i) a Szállító Szerződés szerinti bármely szavatosságvállalását vagy kötelezettségét megszegte és/vagy (ii) a Termékek bármely károsodása vagy hibája a Termékek gyártásának Szállítónak felróható hibájából ered, kivéve amennyiben valamely hátrány a Megrendelő szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából ered.

  15.3. Mindkét Fél kijelenti és szavatolja, hogy az iparági sztenderdek szerinti felelősségbiztosítással rendelkeznek legalább a Szerződés teljesítésének idejére és az azt követő üzleti év tekintetében.

  15.4. Harmadik Fél kárigényének bejelentésekor vagy általa indított kártérítési per esetén az a Fél, amely az ÁSZF-ben írtak szerint kártérítési igénnyel élhet (a „Kártérítésre Jogosult Fél”), haladéktalanul köteles tájékoztatni a másik Felet („Kártérítésre Köteles Fél”) a bejelentett kárigényről vagy perindításról, és köteles teljes körű tájékoztatást és az elvárható segítséget megadni az ilyen igény vagy per ellen történő védekezéshez vagy ezzel kapcsolatos egyezséghez, és köteles a Kártérítésre Köteles Félnek  lehetővé tenni, hogy  annak költségén ezeket a kárigényeket vagy pereket kezelje és kontrollálja; azzal, hogy a Kártérítésre Jogosult Fél, saját költségére jogosult további jogi segítséget igénybe venni, amennyiben ezt szükségesnek tartja.

  16. Irányadó jog és joghatóság

  16.1. Az Egyedi Megrendelés alapján létrejövő jogviszonyra a magyar jog az irányadó függetlenül attól, hogy a Megrendelő székhelye (lakóhelye) Magyarország területén van-e, továbbá függetlenül attól, hogy a Felek a Megrendelésben a teljesítés helyeként Magyarország területén kívüli helyet kötnek ki.

  16.2. Mielőtt bármely Fél a másik ellen jogvitát kezdeményezne, értesíti a másik Felet a vitára okot adó körülményről, és a vitás kérdést haladéktalanul a Felek ügyvezetése elé utal, amelyet követően a vezető tisztségviselők megkísérlik a vita rendezését. Amennyiben korábban említett értesítéstől számított hatvan (60) napon belül nem sikerül a vita peren kívüli rendezése kérdésében döntést hozni, az értesítő Fél ezt követően saját belátása szerint megindítja a következő 16.3. pont szerinti eljárást.

  16.3. Amennyiben az békés úton nem rendezhető, bármely vita elbírálására, amely a Szerződésből vagy azzal összefüggésben, így különösen annak megszegésével, megszűnésével, érvényességével vagy értelmezésével kapcsolatban keletkezik, a Felek az állami bírósági utat kizárják, és alávetik magukat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság (Kereskedelmi Választottbíróság Budapest) kizárólagos és végleges döntésének azzal, hogy a Választottbíróság a saját (Gyorsított Eljárásra vonatkozó Alszabályzat rendelkezéseivel kiegészített) Eljárási Szabályzata szerint jár el, az eljáró választottbíró(k) száma három és az eljárás során az angol nyelvet kell alkalmazni. A Felek kizárják a választottbíráskodásról szóló 2017. évi LX. törvény IX. Fejezetében szabályozott eljárásújítás lehetőségét. A jogvita eldöntésére alkalmazandó anyagi jog a magyar jog, ide nem értve annak nemzetközi magánjogi szabályait.

  17. Bizalmas Információk

  17.1. Mindkét Fél kötelezettséget vállal arra, hogy a másik Féltől származó Bizalmas Információt Harmadik Személy részére az információ megszerzésétől számított 5 évig nem tárja fel. A Felek a Bizalmas Információt kizárólag az jelen ÁSZF-el kapcsolatosan és az annak alapján nyújtandó szolgáltatásaik teljesítésének céljára használhatják fel. Az előzőkben írtakkal szemben a Felek a Bizalmas Információ feltárására jogosultak (i) az eljáró hatóság részére hatósági kötelezés esetén, (ii) a Megrendelő megbízottjai és külső tanácsadói számára és (iii) a Megrendelő által a Termékek csomagolásával megbízott vállalkozásnak a szükséges mértékben, feltéve, hogy (i) a feltáró Fél az információt kapó Fél részére hozzájárulását adta a feltáráshoz és (ii) az információt kapók (hacsak az irányadó jog másként nem rendelkezik) kötelezettséget vállalnak arra, hogy a Bizalmas Információkat az ezen ÁSZF irányadó rendelkezései szerint kezelik. Mindkét Fél kötelezettséget vállal arra, hogy kellő gondossággal jár el az ilyen Bizalmas Információ nem engedélyezett nyilvánosságra kerülésének megakadályozása érdekében, és haladéktalanul tájékoztatja a másik felet bármely ilyen információ jogosulatlan nyilvánosságra kerüléséről.

  17.2. A titoktartási kötelezettségvállalás nem vonatkozik az olyan Bizalmas Információra, amellyel kapcsolatosan az azt kapó Fél bizonyítani tudja, hogy a Bizalmas Információ teljes egészében

  f) közismert vagy közismertté válik, és ez nem a fogadó Félnek felróható magatartásból ered;

  g) titoktartási kötelezettség nélkül már az itt meghatározott feltárást megelőzően a birtokában volt, és azt nem a feltáró féltől szerezte;

  h) a fél által kapott Bizalmas Információtól függetlenül került kifejlesztésre;

  i) olyan Harmadik Személytől származik, aki ezt jogszerűen feltárhatta;

  j) esetében jogszabály és/vagy az erre jogosult hatóságok azok feltárását megkívánják.

  18. Engedményezés, szerződésátruházás

  18.1. A Szerződés Harmadik Személyre a másik Fél előzetes írásos hozzájárulása nélkül nem ruházható át.

  19. Vis Maior

  19.1. Egyik Fél sem felel a Szerződés bármely rendelkezéseinek nem vagy késedelmes teljesítéséért Vis Maior esetén, feltéve, hogy az érintett Fél haladéktalanul tájékoztatja a másik Felet az ilyen körülmények bekövetkezéséről, és a lehetséges mértékben és ésszerűen elvárható módon eljár ezen következmények hatásainak csökkentése érdekében.

  20. Megszűnés

  20.1. A jelen ÁSZF-ben illetve Egyedi Megrendelésben a Felek részére biztosított elállási illetve felmondási jogokon túl bármely fél a Szerződést azonnali hatállyal felmondhatja, ha a másik Fél a Szerződést súlyosan megszegte, és a szerződésszegés nem orvosolja a másik Fél erre vonatkozó írásbeli értesítésének kézhezvételét követő 15 napon belül.

  21. Elévülés

  21.1. A Szerződésből eredő bármely igényt a Megrendelő az arról való tudomásszerzést követő 1 (egy) éven belül köteles érvényesíteni, de semmiképpen nem később, mint az igény bekövetkezését követő 2 (két) éven belül, kivéve, ha a jogszabály ennél rövidebb elévülési időt állapít meg.

  22. Az ÁSZF módosítása:

  22.1. A Szállító fenntartja a jogot, hogy jelen ÁSZF rendelkezéseit bármikor egyoldalúan módosítsa. A módosított ÁSZF-et a Szállító a honlapján teszi közzé.

Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Köszönjük, hogy megerősítetted feliratkozásodat, hamarosan jelentkezünk a személyre szabott tartalmakkal!
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!