Miért fogyasszunk multivitamint télen?

Az őszi-téli időszakban ma már szinte nem telhet el úgy egy nap, hogy ne találkozzunk valamilyen formában multivitamin reklámmal, hirdetéssel. A szakboltok, gyógyszertárak, drogériák reklámjaiban, szórólapokon, online felületeken ebben az időszakban nagy reflektorfényt kapnak a multivitamin termékek.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy valóban szükség van-e a fogyasztásukra és kiemelten figyelmünk kell-e vitamin kiegészítők használatára ilyenkor?
Saját szervezetedet és életmódodat ismerve, valójában neked kell megadnod a választ a fenti kérdésre. De azért segítünk kicsit.

Egy egészséges ember számára is szükséges lehet multivitamin termékek használata, a táplálkozását kiegészítve, az alábbi esetekben:

  • ha rendszeresen sportolsz, főleg, ha szabadban edzel a hideg időszakban még fontosabb odafigyelni immunrendszered támogatására
  • ebben az időszakban kevesebb és kevésbé változatos gyümölcs- és zöldségkínálat áll rendelkezésre, melyek a vitaminok és ásványi anyagok legfontosabb forrásai. Emellett a tömegtermelés és globális kereskedelem hatására, ma már mérésekkel is bizonyított, hogy a gyümölcsök és zöldségek szegényebbek mikrotápanyagokban
  • egyoldalú táplálkozás, rostban szegény étkezés, bizonyos anyagokból hiányt okozhat a szervezetben
  • a hűvösebb időjárás megfelelő közeget biztosít a baktériumok és vírusok számára, mely ellen fel kell vérteznünk immunrendszerünk. Az immunrendszer megfelelő működését támogatják többek között, az A-, B12-, B6-, C-, D-vitaminok, a cink, folsav, réz, szelén és vas. Ezek egy magas hatóanyag-tartalmú termékkel fedezhetők teljes körűen.

Miért jobb egy komplex terméket választani?

A multivitamin termékek minden esszenciális (a szervezet számára nélkülözhetetlen) vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, nagy mennyiségben.

A Mega Daily One Plus termék például a napi adagban (2 kapszula) tartalmaz*:
- háromszor annyi C-vitamint, mint egy közepes méretű (150 g) narancs
- több, mint tízszer annyi vasat, mint egy közepes méretű (200 g) cékla
- másfélszer annyi kalciumot, mint egy közepes méretű (120 g) banán

Mindössze 1-2 kapszulával fedezhető a szervezet különböző hatóanyagokra megnövekedett igénye. Nem kell többfajta terméket magadnál tartani és figyelni azok napi szintű fogyasztására.

A multivitamin termékek speciális hatóanyagokat is tartalmaznak, melyekhez más forrásból csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem juthatsz hozzá. Például ilyen a citrusfélék héjából származó úgynevezett bioflavonoidok (pl. rutin, heszperidin), melyek többek között segíthetik a C-vitamin hasznosulását a szervezetben.Vital témájú írások

Tudj meg mindent a magnéziumról! A szervezet második legfontosabb ásványi anyaga
Tudj meg mindent a magnéziumról! A szervezet második legfontosabb ásványi anyaga

2020 január 16 2 perc olvasás

A magnézium az emberi szervezet második legfontosabb ásványi anyaga a kálium után. A magnézium több, mint 600 biokémiai folyamatban vesz részt, ez is mutatja nélkülözhetetlen szerepét. A magnézium szerepet játszik a csontanyagcserében, az ingerületátviteli folyamatokban, nélkülözhetetlen az ideg-izom összehúzódásokhoz, szerepe van az izomgörcsök megelőzésében és kezelésében. A magnézium elengedhetetlen a szív-és érrendszer megfelelő működéséhez is.
Tovább
New mango flavour Scitec Collagen Liquid
Két dolog ami nélkül nem lehet optimális a kollagéntermelésed

2019 november 02 2 perc olvasás

Egy fehérje a szervezetedben, ami erősebb, mint az acél, úgy működik, mint egy ragasztó, és az emberi szervezetben található milliós nagyságrendű fehérjetípus közül a leggyakoribb. Ugye kíváncsi vagy mi lehet az és hogyan juthatsz hozzá szépítő és egészségmegőrző hatásaihoz? Olvass tovább!
Tovább
Szabad gyökök – az emberi szervezet „bajkeverői”
Szabad gyökök – az emberi szervezet „bajkeverői”

2019 június 17 3 perc olvasás

A környezet, amiben élünk és a stressz, aminek nap, mint nap ki vagyunk téve, komoly kihívás elé állítja az immunrendszerünket.
Tovább
Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!