Zsírégető útmutató: mi alapján válassz, melyik hatóanyag mire, kinek jó?

Az, hogy milyen zsírégető való neked, leginkább attól függ, hogy milyen egészségi állapotban vagy, pontosan mi a célod, van-e esetleg koffeinérzékenységed, fogyasztottál-e már ilyet és mekkora súlytól szeretnél megszabadulni.

Mik azok a zsírégetők vagy testsúly-kontroll formulák?

Az első és legfontosabb tisztázandó dolog az, hogy nincs csodaszer, tehát ha azzal a reménnyel olvasod cikkünket, hogy megtudd létezik-e olyan zsírégető termék, ami mindennemű befektetett munka nélkül leolvasztja rólad a felesleget, akkor ne is olvass tovább. Ezek a termékek a fogyást támogatják, de akkor, ha mellette az étrendedre és edzésedre is odafigyelsz. Maximális eredmény így érhető csak el. Ha Te komolyan veszed az alakformálást, testzsírcsökkentést, akkor olvass tovább és tudd meg melyik zsírégető való neked igazán.

A zsírégetők között természetük szerint megkülönböztetünk stimuláns és nem stimuláns zsírégetőket. A stimuláns zsírégetők erős hatást gyakorolnak a szervezetre, ezért kúraszerűen javasolt alkalmazásuk. Ilyenek pl. a jól ismert koffein, szinefrin, yohimbe stb. tartalmú étrend-kiegészítők.

A nem stimuláns hatóanyagok kevésbé intenzívek, alkalmazásuk folyamatos is lehet. Ide tartoznak a rostok, l-karnitin stb. tartalmú kiegészítők.

Nézzük meg bizonyos állapotok szerint milyen testsúly-kontroll termékek javasolhatók.

A számodra megfelelő zsírégető kiválasztása

Tapasztaltaknak az utolsó pár kilóhoz

Ha az utolsó pár kg megy le nehezen, vagy éppen versenyre készülsz és szálkásítasz, illetve fogyasztottál már ilyen terméket, akkor javasolt az erősebb, stimuláns hatású termékkategóriából választani. Ebben az esetben is csak szépen fokozatosan emeld ezek fogyasztását s mindig figyeld, hogyan reagál a szervezeted. Versenyidőszak alatt választhatsz gyógynövénytartalmú vízhajtó hatású terméket is. Ilyen termékek például:

Kezdőknek, nagyobb súlyfelesleghez

Ha nem próbáltál még ilyen termékeket és nagyobb súlyfelesleged van, ne kezdj rögtön stimuláns hatóanyagtartalmú termékkel. Ebben az esetben kezdj egy gyógynövényeket, rostokat tartalmazó termékkel és kezdj el mielőbb egy megfelelő diétát. Ilyenek a következők:

Szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek

Ha szív-és érrendszeri problémád van, vagy magas vérnyomásod, ne válassz koffeines terméket, ebben az esetben szintén a nem stimuláns hatóanyag tartalmú termékek közül válassz! Ilyen például a Top shape és a Fibers & Enzymes.

Terhesség és szoptatás idején és után

Terhesség, szoptatás idején nem javasoljuk a zsírégető termékek használatát, ebben az esetben a testsúly kontrollt a lehető legegészségesebb étrend segítségével és személyi edző által figyelemmel kísért, akár speciális tornával tedd meg. A szoptatás után érdemes nem stimuláns tartalmú étrend-kiegészítővel kezdeni (L-karnitin, rost tartalmú étrend-kiegészítők), majd áttérni fokozatosan a stimuláns kategóriába tartozó termékekhez. Olyan termékekre, mint például a Green Coffee complex vagy a Shredex.

Kombinálhatóak-e a különböző zsírégetők?

Ha stimuláns hatású terméket választottál, amiben jelentős a koffeintartalom, úgy nem célszerű másik termogén zsírégetőt fogyasztanod, mert a szervezet nem fogja jól tolerálni. Sőt, ebben az esetben más koffeintartalmú ital (kávé, energiaital) fogyasztását is célszerű lecsökkenteni. Azonban a nem stimuláns hatóanyag tartalmú termékeket nyugodtan párosíthatod az erősebb zsírégetőkkel, például:

A nem stimuláns hatású zsírégetők nyugodtan kombinálhatók egymással, sőt célszerű is, hiszen nem tudni, hogy nálad melyik hatóanyag, termék válik be a legjobban.Scitec Shape témájú írások

egészséges fogyás
Az egészséges fogyás: üteme, mérése és a zsírégetők

2020 május 27 3 perc olvasás

Milyen ütemben egészséges a fogyás? Hogy mérjem és miért stagnál a súlyom? Milyen táplálékkiegészítőtől lesz hatékonyabb a fogyás? A Scitec táplálkozási szakértői válaszolnak minden kérdésre az egészséges fogyással és diétával kapcsolatban.
Tovább
A nyári desszertek királya fehérjés változatban: Protein Ice Cream Light
A nyári desszertek királya fehérjés változatban: Protein Ice Cream Light

2020 május 23 2 perc olvasás

Ugye Te is úgy gondolod, hogy a fagyi nem túl diétás, sem a bikininek, sem a kockás hasnak nem áll jól. Mutatunk egy alternatívát, amit ebben az időszakban is be tudsz illeszteni az étrendedbe, ráadásul extra proteinnel támogatja a szálkás izmok, karcsú vonalak megtartását.
Tovább
leggyakoribb kérdések diétáról fogyásról
Táplálkozási szakértőnk válaszol: a leggyakoribb kérdések a diétáról

2020 május 20 3 perc olvasás

Melyik a legjobb fogyókúrás diéta? Valóban hatásosak a gyors fogyást ígérő módszerek? Mit kell figyelni az élelmiszerek címkéjén? A Scitec táplálkozási szakértői megadják a választ a legkeresettebb fogyókúrás kérdésekre.
Tovább
Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Köszönjük, hogy megerősítetted feliratkozásodat, hamarosan jelentkezünk a személyre szabott tartalmakkal!
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!