otthoni edzés nőknek

Nem kedveled a konditermi környezetet? Vagy nincs időd elutazni az edzőteremig a sűrű napi beosztásod miatt? Van megoldás, ha azt keresed és nem a kifogást! 😉 Azt javasoljuk eddz az otthonodban kreatívan és örömmel. Érdemes tovább olvasnod, mert a cikkünkben találsz egy hatékony edzéstervet nőkre szabva, melyet könnyedén elvégezhetsz az otthonodban is.

Az otthoni edzésnek számtalan előnye létezik. Nem kell elutaznod sehova, így időt és pénzt is spórolsz magadnak. Szeretett, tiszta környezet vesz körül és nincsenek fűrkésző tekintetek, maximum a sajátod, ahogy csekkolod magad a tükörben 😉. Nem kell alkalmazkodnod senkihez (pl.: gépre, sporteszközre várnod). Nem utolsó sorban példát mutathatsz a gyerekeidnek és egy aktív, játékos közös programot csinálhatsz az edzésből. A felsorolás legvége pedig az, hogy a sok-sok kifogásra megoldást kínál az, ha az otthonodban tudsz edzeni.

Az eredményes otthoni edzés feltétele, hogy legyen otthon néhány sporteszközöd melyekkel változtathatod a terhelést és kreatívkodhatsz is (kettlebell, fittball, TRX, gumiszalagok, kézisúlyzók, rudak).

Ajánljuk figyelmedbe a Scitec Booty Band gumiszalagokat, amely egy 5 részes szett – hiszen mindegyik szalag különböző ellenállással rendelkezik:

Alakformáló edzésterv nőknek otthon

Ha szeretnéd tudatosan követni a fejlődésedet, akkor érdemes szakemberrel elvégeztetni egy állapotfelmérést, illetve legalább egy alkalmat eltölteni egy személyi edzővel, aki megtanítja a helyes gyakorlatok kivitelezését. Ez nagyon fontos, mert ha otthon fogsz edzeni, nem lesz senki, aki visszajelez arról, hogy jól csinálod-e. Ezért magabiztosan tudnod kell, hogy pl.: egy guggolást, hogyan kell helyesen kivitelezni.

Szeretnénk a segítségedre lenni néhány otthon is elvégezhető, hasznos gyakorlatsorral. Azonban tudnod kell, hogy egy edzésterv nőknek otthonra akkor a leghasznosabb, ha személyre-szabott. Ez azt jelenti, hogy a te céljaidat veszi figyelembe (fogyás, izomtömegnövelés, állóképesség javítása, erőfejlesztés stb.), esetleg kiegészül olyan gyakorlatokkal, mely a nálad megjelenő tartásbeli problémáidat javítja.

Jöjjön néhány tipp az otthoni edzéshez.

Otthoni edzés nőknek

otthoni edzésterv nőknek

 • Az otthoni edzéseidet minden esetben kezdd precíz bemelegítéssel és az edzés fő része után nyújts le.
 • Eddz otthon is rendszeresen heti 3-4 alkalommal, melyek között célszerű pihenőnapokat tartani és úgy elosztani az edzős napokat, hogy a regenerációd is megfelelő legyen.
 • A gyakorlatok esetében mindig figyelj a helyes kivitelezésre. Hidd el eredményesebb az, ha elvégzel 10 helyes guggolást, mint 30 kamuguggolást, aminek nem lesz eredménye és nem is érted majd miért.
 • Ezt az időt az edzésre szántad, szóval tedd is oda magad!
 • Figyelj oda az edzés előtti étkezésre a maximális teljesítmény érdekében és az edzés utáni töltekezésről se feledkezz el. Reggel éhgyomorra, ha teheted ne eddz. Válaszd inkább a munka ideje utáni időpontokat vagy szakíts rá időt napközben. Edzés előtt ehetsz pl.: zabkását, utána pedig fogyassz mindig proteinshaket, így leszel az eredménnyel és az edzésteljesítményeddel elégedett. Ha nincs még saját shakered, ajánljuk figyelmedbe a Gym Queen Shakert.

Íme egy otthon végezhető edzésterv Nőknek, egy zsírégető köredzéssel és egy erősítő popsifókuszos köredzéssel.

Otthoni edzésterv nőknek

1. Zsírégető edzésterv nőknek otthonra

Cardio köredzés (fogyási céllal és az állóképesség javítása érdekében végezhető)

 1. Aktív szakasz (20-30 másodperc, edzettségtől függően),
 2. Pihenő (10 másodperc),
 3. 4 kör (a körök között 1 perc pihenővel)

  1. Guggolás, guggolásból felugrással: végezzünk egy mély guggolást, majd a guggolás alsó helyzetéből ugorjunk egy nagyot.

  2. Négyütemű fekvőtámasz karhajlítás, ugrás nélkül: súlyzóval is végezhetjük 2-5 kg-val, nehezíteni lehet, ha beiktatunk a fekvőtámaszba egy karhajlítást, nyújtást, felugrást.

  3. Kitörés jobb térdhúzással: végezd dinamikusan a gyakorlatot, az elől elhelyezkedő térded ne érjen túl az elől elhelyezkedő lábfejednél.

  4. Kitörés bal térdhúzással

  5. Oldalra guggolás váltott lábbal törzsfordítással

  6. Hegymászógyakorlat:aktiváljuk a core izmokat és a popsit is

  2. Alakformáló edzésterv nőknek otthon

  Alsótest, popsifókuszos erősítés köredzésben (3-4 körben, ismétlésszámok: 8-12 db)

   1. Kanapéra lépés:helyezzük el a jobb lábunkat a kanapén és maradjon a testsúly ezen a lábon. Végezzünk fellépéseket úgy, hogy csak a bal láb mozdul, és a súlypont végig elöl marad. Végezzük el a gyakorlatot a másik lábra is.

   2. Négykézláb tartásból láb feltolása kanapén: mindkét kezünk és bal lábunk (ez legyen befelé) a kanapé szélén helyezkedik el, tartsuk a törzsizmokat feszesen, majd a jobb lábat (ez legyen kifelé) föltoljuk a popsi teljes feszüléséig. Ismételjük meg a másik oldali lábbal is!

   Tipp: Nehezíteni tudjuk a gyakorlatot, ha szalagot is használunk.

   3. Csípőfeszítés kanapén páros lábbal: megkapaszkodunk hason fekve a kanapéban, úgy, hogy a csípő könnyedén tudjon mozogni, majd csípőfeszítést végzünk páros lábbal. A csípőfeszítésnél fönt kicsit megtartjuk, lassan leengedjük, majd dinamikusan újra csípőt feszítünk.

   4. Csípőkitolás kanapén egy lábbal: hátunk felső részét megtámasztva a kanapén csípőkitolást végzünk, nehezítésként végezhetjük súlyzóval vagy szalaggal vagy egy lábbal

   5. Bolgár guggolás kanapén: nehezítésként választhatunk nagyobb ellenállást vagy szalagot, illetve tehetünk bele egy evezést is

    A nőknek szóló otthoni edzésterv használata saját felelősségre történik. Az edzettségi szintünkhöz válasszuk a gyakorlatok nehézségi szintjét. Gondolkozz úgy, hogy ha csak éppen 20-30 perced van edzeni, akkor melegíts jól be majd végezd el a cardio köredzést. Minden mozgás több és hatásosabb, mint a semmi. 😉

    Ha szeretnél még többet megtudni az otthoni edzésről, olvasd el a saját testsúlyos edzésről szóló cikkünket!

    Az edzés utáni táplálkozás pedig talán a legfontosabb étkezésed lesz, ezért figyelj oda rá!

    A legjobban (hatékonyságban és talán árban is) egy gyors felszívódású fehérjével jársz, amire mi a Wheybro+ Zero-t ajánljuk. Érzékenységgel küzdesz? Akkor neked a Plantbro+ Zero-t ajánljuk, amely egy teljes egészében növényi, vegán fehérjepor!

    Sok sikert és jó edzést kívánunk!    Scitec Shape témájú írások

    Az 5 legfontosabb nyújtásgyakorlat a láb- és combizmok megfelelő lenyújtásához
    Az 5 legfontosabb nyújtásgyakorlat a láb- és combizmok megfelelő lenyújtásához

    2020 március 02 5 perc olvasás

    A sérülések elkerüléséhez elengedhetetlen a megfelelő nyújtás. Elmagyarázzuk, mi történik az izmokkal edzés közben és után - és hogy hogyan segítenek a nyújtó gyakorlatok ezután. Ezután bemutatjuk az 5 legfontosabb nyújtást a láb- és combizmaid lenyújtásához, amit mindenképpen be kell építened az edzéseid végére.
    Tovább
    Proteinissimo Prime - Bűntelen finomságok!
    Proteinissimo Prime - Bűntelen finomságok!

    2020 február 29 2 perc olvasás

    A Proteinissimo Prime-mal a száraz, íztelen fehérje szeletek ideje lejárt, ez a desszert új színt visz a protein szeletek világába. Ezentúl nem kell kompromisszumot kötnöd a magas fehérjetartalom és a finom, krémes íz között, ha fehérje szeletet szeretnél fogyasztani.
    Tovább
    Alakbarát, egészséges reggeli tippek
    Alakbarát, egészséges reggeli tippek

    2020 február 20 4 perc olvasás

    Ebben a cikkben kiderül az igazság a reggeli fontosságáról, a reggeli és a fogyás, anyagcsere működésének kapcsolatáról, és megoldást kínálunk a kifogásokra is, származzanak azok időhiányból vagy információhiányból.
    Tovább
    Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
    Köszönjük, hogy megerősítetted feliratkozásodat, hamarosan jelentkezünk a személyre szabott tartalmakkal!
    Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!