Scitec Nutrition green line products including VitaGreens

Kiknek és miért van szüksége a vitaminok és ásványi anyagok étrendi pótlására a hideg időszakban? Hogyan fegyverkezz fel természetesen a hideg időszakban kialakuló mikrotápanyagok hiányából adódó panaszok ellen? Ismerd meg a Scitec egyedülálló termékét, ami egy dobozba zárt zöldség és gyümölcsös kertet hordoz magába a nyár sokszínűségével és erejével.

A rendszeres, nagy intenzitású edzések jelentősen megemelik a makrotápanyag szükségletet (fehérje, szénhidrát, zsír) és a mikrotápanyagok, vagyis a vitaminok és ásványi anyagok szükséges beviteli mennyiségét is. Az intenzív testedzés hatására szabadgyökök képződnek a szervezetben, amelyek károsíthatják a szöveteket, ronthatják a teljesítményt, az izom működését. Egyes vitaminok az alapvető funkciójukon túl, mint antioxidánsok, hatékonyan veszik fel a harcot a szabadgyökök károsító hatásai ellen. A sportolók esetében rendkívül fontos, hogy a vitaminok és ásványi anyagok hiányából, a fokozott szabadgyökképződésből adódó teljesítménycsökkenést és egészségügyi panaszok megjelenését elkerüljék. Ezt tudatos táplálkozással és bizonyos időszakokban (ősz, tél) étrend-kiegészítéssel lehet megoldani.

Talán ott a kérdés benned, hogy amikor azt olvasod sportoló, Te ide tartozol-e? Ez a cikk Neked szól-e? Sportoló az, aki rendszeresen, életvitelszerűen mozog valamit adott intenzitással és céllal. Sportoló lehet fiatal, idős, izmos, túlsúlyos, hobbi sportoló, élsportoló, labdajátékos, táncos, konditerembe járó, futó stb. A közös jellemző a cél, ami elhivatottá és kitartóvá tesz, hogy az edzést rendszeresen és örömmel végezd. Ha úgy érzed Te sportoló vagy, olvass tovább az egészségmegőrzésed és teljesítménynövelésed céljából! Legyen a következő közös jellemző a tudatosság és az egészséges, fejlődő test.

Ugye kíváncsi vagy, hogy Neked szükséged van-e plusz vitamin-és ásványianyag pótlásra?

Akik étrendjében kevés zöldség és gyümölcs van, illetve nem fogyasztanak multivitamint és ásványi anyagokat tartalmazó étrendkiegészítőket nagy eséllyel vannak kitéve a vitaminok-és ásványi anyagok hiányából adódó teljesítménycsökkenés és egészségügyi panaszok megjelenésének.

A hideg időszakban még a tudatsan táplálkozók nyersanyagforrásai is csökkennek, megváltoznak, hiszen a nyár sokszínű kínálata ősszel és télen jelentősen megváltozik. Ebből fakadóan, bárki, aki bizonyos okok miatt nem tud kellően figyelni a táplálkozására, fokozottan kitett a mikrotápanyagok hiányának negatív hatásaira és erre jön még a hideg idő beköszönte, illetve a bizonyos állapotok magasabb mikrotápanyag szükséglete.

Nézzük meg sorra kik azok, akiknek különös tekintettel kell figyelniük a mikrotápanyagok bevitelére!

A felnőtt sportolók esetében leginkább az egyoldalú, nem az egyéni szükségleteket figyelembe vevő táplálkozási szokások miatt beszélhetünk vitamin és ásványianyag hiányról. Emellett az intenzív fizikai aktivitás jelentősen megemeli a szükségleteket.

A rendszeres fizikai aktivitású fejlődő, fiatal szervezet számára szintén magasabb mikrotápanyag mennyiség szükséges az intenzív anyagcserefolyamatok, a növekedés, fejlődés és az edzés miatt. Az a tapasztalat, hogy a fiatal sportolók egyáltalán nem figyelnek sem a táplálkozásukra, sem az étrend-kiegészítésre. Ezeknek pedig súlyos következménye is lehet, mind a teljesítményben, mind az egészségi állapotban.

A fitt, szenior korcsoport számára kiemelten fontos a vitamin-és ásványianyagok megfelelő mennyiségű bevitele. A táplálkozás idősebb korban jellemzően egyodalú, a mikrotápanyagok felszívódása csökken és a szervezet szükséglete is megnő.

Szeretnénk bemutatni Neked a Scitec Premium, Vitagreens & fruits Stevia terméket, ami garantáltan, a legtermészetesebb módon és legkényelmesebb formában járul hozzá bármilyen célú és korcsoportú sportoló vitamin-és ásványi anyag szükségletéhez. Termékünk organikus alapanyagokat tartalmaz, gluténmentes, vegán és steviával édesített, mely a legszigorúbb táplálkozási elvekbe is fogyasztható. A termékben 12 vitamin, 8 ásványi anyag található, népszerű növényekkel, algákkal, gombával, növényi rosttartalommal. A fantasztikus, élvezhető ízélmény miatt nem lesz gond a zöldségek fogyasztása, és nem lehet kifogás az időhiány sem, hiszen 1 perc az elkészítése és a fogyasztása.

Ugye Te is szánsz 1 percet a napodból az egészséged megőrzésére és teljesítményed fenntartására a hideg időszakban is?

További felhasználási javaslatok, hogy ˝észrevétlenül˝ belecsempészd a vitaminokat a mindennapokba:

  • Turbózd fel a gyümölcs – zöldség smoothie-d extra vitamin és ásványi anyag töltettel. Ajánljuk figyelmedbe az alábbi 2 kombinációt:
    • Hűvösebb napokra - Immune system boost smoothie: 1 grapefruit + 2 kiwi + 1 marék bébispenót (mosott) + 1 ujjnyi vastag gyömbér szelet + 1 adag Vita Greens&Fruits + víz (amennyiben szükséges)
    • Nyári hőségben - Tropical chill vitamin smoothie: 1 banán + fél ananász (friss) + hideg kókusztej (ízlés szerint) + 1 adag Vita Greens & Fruits
  • Készíts vitaminos energia golyókat. Így egyszerre gondoskodhatsz az energialöket nasiról és vitaminbevitelről. Aprítógépben keverj krémesre tetszőleges aszalt gyümölcsöket és magvakat (pl. datolya + pisztácia + kókusz) és adj hozzá 1 adag Vita Greens & Fruits port.


Blog témájú írások

Brandon Curry Signature Stack
Brandon Curry Signature Stack

2020 július 01 2 perc olvasás

Ismerkedj meg a 2019-es Mr. Olympia, Brandon Curry kedvenc táplálék-kiegészítőivel, amiket versenyfelkészülési időszakban szokott fogyasztani!
Tovább
Koktélok Scitec-módra
Koktélok Scitec-módra

2020 június 29 2 perc olvasás

Alkohol-és cukormentes, fehérjében és/vagy speciális aminosavakban gazdag koktél ötletek nyárra. Mert a nyaralás nem indok az izomvesztésre!
Tovább
Intenzitásfokozó technikák súlyzós edzéshez - 1. rész
Intenzitásfokozó technikák súlyzós edzéshez - 1. rész

2020 június 26 3 perc olvasás

Mindenkinek az a célja, amikor megkezdi a munkát a teremben, hogy az izmait a lehető legtökéletesebben stimulálja, így sarkallva őket a maximális növekedésre. Vannak technikák, amivel új szintre emelheted az edzéseid intenzitását – ezek közül mutatunk most néhányat.
Tovább
Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Köszönjük, hogy megerősítetted feliratkozásodat, hamarosan jelentkezünk a személyre szabott tartalmakkal!
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!