Scitec Nutrition green line products including VitaGreens

Kiknek és miért van szüksége a vitaminok és ásványi anyagok étrendi pótlására a hideg időszakban? Hogyan fegyverkezz fel természetesen a hideg időszakban kialakuló mikrotápanyagok hiányából adódó panaszok ellen? Ismerd meg a Scitec egyedülálló termékét, ami egy dobozba zárt zöldség és gyümölcsös kertet hordoz magába a nyár sokszínűségével és erejével.

A rendszeres, nagy intenzitású edzések jelentősen megemelik a makrotápanyag szükségletet (fehérje, szénhidrát, zsír) és a mikrotápanyagok, vagyis a vitaminok és ásványi anyagok szükséges beviteli mennyiségét is. Az intenzív testedzés hatására szabadgyökök képződnek a szervezetben, amelyek károsíthatják a szöveteket, ronthatják a teljesítményt, az izom működését. Egyes vitaminok az alapvető funkciójukon túl, mint antioxidánsok, hatékonyan veszik fel a harcot a szabadgyökök károsító hatásai ellen. A sportolók esetében rendkívül fontos, hogy a vitaminok és ásványi anyagok hiányából, a fokozott szabadgyökképződésből adódó teljesítménycsökkenést és egészségügyi panaszok megjelenését elkerüljék. Ezt tudatos táplálkozással és bizonyos időszakokban (ősz, tél) étrend-kiegészítéssel lehet megoldani.

Talán ott a kérdés benned, hogy amikor azt olvasod sportoló, Te ide tartozol-e? Ez a cikk Neked szól-e? Sportoló az, aki rendszeresen, életvitelszerűen mozog valamit adott intenzitással és céllal. Sportoló lehet fiatal, idős, izmos, túlsúlyos, hobbi sportoló, élsportoló, labdajátékos, táncos, konditerembe járó, futó stb. A közös jellemző a cél, ami elhivatottá és kitartóvá tesz, hogy az edzést rendszeresen és örömmel végezd. Ha úgy érzed Te sportoló vagy, olvass tovább az egészségmegőrzésed és teljesítménynövelésed céljából! Legyen a következő közös jellemző a tudatosság és az egészséges, fejlődő test.

Ugye kíváncsi vagy, hogy Neked szükséged van-e plusz vitamin-és ásványianyag pótlásra?

Akik étrendjében kevés zöldség és gyümölcs van, illetve nem fogyasztanak multivitamint és ásványi anyagokat tartalmazó étrendkiegészítőket nagy eséllyel vannak kitéve a vitaminok-és ásványi anyagok hiányából adódó teljesítménycsökkenés és egészségügyi panaszok megjelenésének.

A hideg időszakban még a tudatsan táplálkozók nyersanyagforrásai is csökkennek, megváltoznak, hiszen a nyár sokszínű kínálata ősszel és télen jelentősen megváltozik. Ebből fakadóan, bárki, aki bizonyos okok miatt nem tud kellően figyelni a táplálkozására, fokozottan kitett a mikrotápanyagok hiányának negatív hatásaira és erre jön még a hideg idő beköszönte, illetve a bizonyos állapotok magasabb mikrotápanyag szükséglete.

Nézzük meg sorra kik azok, akiknek különös tekintettel kell figyelniük a mikrotápanyagok bevitelére!

A felnőtt sportolók esetében leginkább az egyoldalú, nem az egyéni szükségleteket figyelembe vevő táplálkozási szokások miatt beszélhetünk vitamin és ásványianyag hiányról. Emellett az intenzív fizikai aktivitás jelentősen megemeli a szükségleteket.

A rendszeres fizikai aktivitású fejlődő, fiatal szervezet számára szintén magasabb mikrotápanyag mennyiség szükséges az intenzív anyagcserefolyamatok, a növekedés, fejlődés és az edzés miatt. Az a tapasztalat, hogy a fiatal sportolók egyáltalán nem figyelnek sem a táplálkozásukra, sem az étrend-kiegészítésre. Ezeknek pedig súlyos következménye is lehet, mind a teljesítményben, mind az egészségi állapotban.

A fitt, szenior korcsoport számára kiemelten fontos a vitamin-és ásványianyagok megfelelő mennyiségű bevitele. A táplálkozás idősebb korban jellemzően egyodalú, a mikrotápanyagok felszívódása csökken és a szervezet szükséglete is megnő.

Szeretnénk bemutatni Neked a Scitec Premium, Vitagreens & fruits Stevia terméket, ami garantáltan, a legtermészetesebb módon és legkényelmesebb formában járul hozzá bármilyen célú és korcsoportú sportoló vitamin-és ásványi anyag szükségletéhez. Termékünk organikus alapanyagokat tartalmaz, gluténmentes, vegán és steviával édesített, mely a legszigorúbb táplálkozási elvekbe is fogyasztható. A termékben 12 vitamin, 8 ásványi anyag található, népszerű növényekkel, algákkal, gombával, növényi rosttartalommal. A fantasztikus, élvezhető ízélmény miatt nem lesz gond a zöldségek fogyasztása, és nem lehet kifogás az időhiány sem, hiszen 1 perc az elkészítése és a fogyasztása.

Ugye Te is szánsz 1 percet a napodból az egészséged megőrzésére és teljesítményed fenntartására a hideg időszakban is?

További felhasználási javaslatok, hogy ˝észrevétlenül˝ belecsempészd a vitaminokat a mindennapokba:

  • Turbózd fel a gyümölcs – zöldség smoothie-d extra vitamin és ásványi anyag töltettel. Ajánljuk figyelmedbe az alábbi 2 kombinációt:
    • Hűvösebb napokra - Immune system boost smoothie: 1 grapefruit + 2 kiwi + 1 marék bébispenót (mosott) + 1 ujjnyi vastag gyömbér szelet + 1 adag Vita Greens&Fruits + víz (amennyiben szükséges)
    • Nyári hőségben - Tropical chill vitamin smoothie: 1 banán + fél ananász (friss) + hideg kókusztej (ízlés szerint) + 1 adag Vita Greens & Fruits
  • Készíts vitaminos energia golyókat. Így egyszerre gondoskodhatsz az energialöket nasiról és vitaminbevitelről. Aprítógépben keverj krémesre tetszőleges aszalt gyümölcsöket és magvakat (pl. datolya + pisztácia + kókusz) és adj hozzá 1 adag Vita Greens & Fruits port.


Scitec Nutrition témájú írások

Otthoni edzés Kathi Bélával
Maradj izmos – otthoni edzésterv Kathi Bélától

2020 április 09 2 perc olvasás

Megkértük Kathi Bélát, hogy állítson össze nektek egy teljes testes edzéstervet, amely súlyzók, gumiszalagok, TRX illetve bármilyen edzőtermi felszerelés nélkül végezhető lényegében bárhol. Nőknek és férfiaknak egyaránt, heti három alkalommal ajánlott teljes testes edzés.
Tovább
Fehérjés répatorta recept: egészséges sütemény Húsvétra
Fehérjés répatorta recept: egészséges sütemény Húsvétra

2020 április 09 3 perc olvasás

Ha Húsvétra egészséges, alakbarát sütemény receptet keresek, próbáld ki fehérjés répatortánkat! Vaníliás 100% Whey Protein Professional fehérje és teljes kiőrlésű liszt felhasználásával tökéletes diétás alternatíva húsvéti finomságnak!
Tovább
7 otthon is elvégezhető melledzés gyakorlat férfiaknak
7 otthon is elvégezhető melledzés gyakorlat férfiaknak

2020 április 09 3 perc olvasás

A mellizom erősítése kiemelt szerepet játszik a legtöbb edzéstervben, ezért összeállítottunk nektek egy olyan mellizom edzést, ahol saját testsúllyal és pár, otthon található eszközzel alaposan megdolgoztatjuk ezt az izomcsoportot.

Tovább
Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Köszönjük, hogy megerősítetted feliratkozásodat, hamarosan jelentkezünk a személyre szabott tartalmakkal!
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!