Scitec edzés csomagok - peri-workout stack útmutató

A Scitec termékpalettájáról többféle hatásos edzés-csomag is összeállítható. A kezdőknek érdemes az alapcsomaggal indítani, és haladni a prémium és szuper prémium felé. De már a legolcsóbb, gazdaságos alapcsomag is nagyon nagy segítséget nyújt a céljaid elérésében, akármilyen szinten is vagy fejlődésben.

Alap csomag

A Pow3rd! 2.0 egy 10 hatóanyagos edzés előtti formula, kreatinnal, béta-alaninnal, argininnel, karnitinnel és adagonkénti 200 mg-os koffeintartalommal. Lényegében az alapvető energizáló és NO-fokozó hatóanyagokat biztosítja, hatásos dózisban – és gazdaságosan!

A regenerálódásnak és ebből következően a fejlődésnek már edzés közben adhatunk egy kezdőlökést, ha a sorozatok között elágazó láncú aminosavakat (BCAA) tartalmazó kiegészítőt fogyasztunk. Az alaptermék ebben a kategóriában a BCAA Xpress, ami adagonként 5000 mg BCAA-t biztosít. Intenzív edzés közben a szervezet képes (és hajlamos) az elágazó láncú aminosavakat az izmokból „kiszedni” és energiaforrásként kezelni, különösen kalóriadeficites (szálkásító) időszakban. Ezért a regenerálódás szempontjából alapvető fontosságú a BCAA visszapótlása. 

Közvetlenül edzés után mindenképpen könnyen emészthető, gyors felszívódású fehérjeforrást érdemes fogyasztani. Kézenfekvő választás a tejsavófehérje, amit a fehérjék királyának is tartanak. A 100% Whey Protein minőségi tejsavófehérje koncentrátumot tartalmaz. Az edzés utáni szénhidrátbevitel kérdésében többféle álláspont létezik, illetve a követett diétától is függ, hogy ajánlatos-e rögtön edzés után könnyen emészthető szénhidrátforrást bevinni. Annyi azonban mindenképpen kijelenthető, hogy a glikogénraktárak feltöltése dextrózzal vagy maltodextrinnel (vagy ezek keverékével) segíti a regenerálódást.

Scitec Nutrition Vitargo

Prémium csomag

A Hot Blood 3.0 már 24 hatóanyagot tartalmaz és adagonként 300 mg koffeint. Egyértelműen erősebb formula, mint a Pow3rd! 2.0. Az extra összetevők érdemes kiemelni a citrullin malátot, ami egyrészt egy nagyon hatásos NO-fokozó, másrészt az aerob sportok kreatinjaként is ismert. Természetesen, a Hot Blood-ban is ott van a béta-alanin, a kreatin, a karnitin és az arginin is.

Az edzés közbeni fogyasztásra tervezett AmiNO Xpress az elágazó láncú aminosavak mellett más fontos aminosavakat (glutamin, arginin, tirozin, taurin), aminosav-származékokat (béta-alanin, betain, AAKG) valamint ásványi anyagokat / vitaminokat is tartalmaz. Átfogó támogatást nyújt az intenzív edzés által igénybe vett izomzatnak.

A 100% Whey Protein Professional egy fokkal fejlettebb formula, mint a 100% Whey Protein, hiszen a tejsavófehérje koncentrátum mellett izolátumot is tartalmaz és emésztőenzimekkel is meg van erősítve. Kiváló edzés utáni fehérjeforrás.

A Vitargo! egy szabadalmaztatott, nagy molekulasúlyú, keményítő alapú szénhidrát. Könnyen emészthető, nem terheli az emésztőrendszert és nagyon gyorsan fel lehet vele tölteni a lemerült glikogénraktárakat. Haladó szinten már mindenképpen érdemes Vitargo-val kiváltani a dextróz / maltodextrin kombót.

Szuper prémium csomag

A Superhero az edzés előttik királya! Több olyan márkavédett összetevőt tartalmaz, amit nem találsz meg a többi pre-workout formulában. Ilyen a SABEET™ cékla kivonat, ami természetes nitrogén forrás; a Cognizin® citikolin, ami az összpontosító képességet turbózza fel; valamint az AstraGin™, ami tápanyagok és hatóanyagok hasznosulását fokozza. Ezek mellett természetesen ott vannak a „klasszikus” energizáló, teljesítményfokozó és regenerálódást segítő összetevők is, mint pl. a koffein (adagonként 300 mg), a béta-alanin, a citrullin, az arginin, a taurin, a theanin, az acetil l-karnitin, valamint a glutamin is.

Scitec Nutrition Superhero

A szuper prémium csomag edzés közbeni termékként a BCAA+Glutamine Xpress-t ajánluk, ami mega dózisban biztosítja a regenerálódás szempontjából legfontosabb aminosavakat, a leucint, az izoleucint és valint (vagyis az elágazó láncú aminosavakat), valamit a glutamint. Az adagonként 5000 mg BCAA és 5000 mg glutamin hatásosan előzi meg a kemény edzés indukálta katabolikus folyamatokat.

A 100% Hydrolyzed Whey Protein a profik legkedveltebb fehérjéje. Nem véletlenül! Fehérjetartalma 100%-ban tejsavófehérje hidrolizátum. A tejsavófehérje koncentrátumok és izolátumok a feldolgozottság szintje és minőség tekintetében eltérhetnek, de a fehérjét egészben, érintetlenül tartalmazzák, míg a hidrolizáció lebontja a fehérjét kisebb részekre, így az emésztés, felszívódás és hasznosulás sebessége a legmagasabb lesz, az összes fehérje típust tekintve. Ezért tekinthető a tejsavófehérje hidrolizátum az optimális edzés utáni fehérjeforrásnak.

A Vitargo CRX a csúcskategóriás szénhidrátforrás, a Vitargo és egy öt elemű kreatin komplex kombinációja, más fontos aminosavakkal kiegészítve. Edzés után rendkívül gyorsan és hatékonyan tölti fel a vázizomzat glikogén- és kreatinraktárait.Blog témájú írások

Az étrend-kiegészítők Jolly Jokere - Muscle Factor!
Az étrend-kiegészítők Jolly Jokere - Muscle Factor!

2020 augusztus 10 3 perc olvasás

Ha egy olyan kiegészítőt keresel, ami tömegelés és szálkásítás alatt egyaránt bevethető, nem kell tovább keresned - most azt is megtudhatod, miért!
Tovább
Mészáros Laci eldöntötte: BCAA vagy glutamin?
Mészáros Laci eldöntötte: BCAA vagy glutamin?

2020 augusztus 08 1 perc olvasás

Érvek és sztorik a világ egyik legjobb fekvenyomójától, aki a világ másik legjobb fekvenyomójának döbbenetes tápkieg fogyasztását is felfedi.
Tovább
Scitec Spotify
Frissült a Scitec Spotify csatornája!

2020 augusztus 07 1 perc olvasás

Ha olyan zenére edzel, ami felpörget, az érzékelhetően javítja a sportteljesítményedet. Ez bizonyított tény. Már csak az kell, hogy legyen egy listád, olyan zenékkel, amiktől felforr a véred, és kiforgatod a termet a sarkaiból. Ebben segít neked a Scitec Spotify csatornája!
Tovább
Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Köszönjük, hogy megerősítetted feliratkozásodat, hamarosan jelentkezünk a személyre szabott tartalmakkal!
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!