Scitec Nutrition Liquid Magnesium

A magnézium az egyik leggyakoribb és egyben legfontosabb ásványi anyag az emberi szervezetben, azonban a nyugati társadalom több mint a fele szenved állandó magnézium hiányban.[1]

A magnézium hiány, nem csak komoly egészségügyi kockázatokkal járhat, de a sportteljesítményt és a regenerációt is negatívan befolyásolhatja.

A magnézium ugyanis kritikus szerepet tölt be:
 • az ételek energiává történő alakításban (ATP szintetizálás)
 • a fehérjeszintézisben
 • az izommozgásban (összehúzódásban és elernyedés)
 • az idegrendszer szabályozásában
 • az izmok cukorfelvételében
 • a laktát* eltávolításban

Mennyi magnéziumot célszerű fogyasztani?

Az ajánlott napi magnézium szükséglet, egy átlag ember számára 300-350mg.[2]

A sportolók magnézium igénye a megnövekedett izommunka és anyagcsere folyamatok miatt, ennél jóval magasabb. Erő-, gyorserő sportok esetében, mint amilyen a testépítés és az erőemelés is, a napi magnézium szükséglet elérheti a napi 500-600mg-t is.[3]

A magnézium szint rendezésével, azonban nem csak a hiányállapotok kerülhetőek el, de akár tesztoszteron szintünket is növelhetjük![4] Egy forradalminak számító tanulmányban a kutatók a magnézium, tesztoszteron szintre gyakorolt hatását vizsgálták. A vizsgálatban 26 férfi szerepelt, akik a 7 héten keresztül, heti 3 alkalommal végeztek erősítő edzést.

Scitec Nutrition Liquid Magnesium

A résztvevőket két csoportra osztották. Az egyik csoport magnéziumot kapott az edzési mellé kiegészítésnek, míg a másik csak placebót. A vizsgálat végeztével, mindkét csoport esetén erő és izomtömegnövekedés volt megfigyelhető, azonban csak a magnéziumot kapó személyeknek növekedett meg jelentős mértékben a tesztoszteron szintje.

A kutatók ezek alapján megállapították, hogy a magnézium-kiegészítés ellenállásos edzéssel kombinálva, növeli a férfiak tesztoszteron termelését. Sportolók számára ez különösen jó hír lehet, ugyanis az egészségesen magas tesztoszteron szint, számos előnyös tulajdonságot vonz maga után:

 • Jobb, gyorsabb regeneráció
 • Kiemelkedő energiaszint
 • Fokozott izomtömegnövekedés
 • Könnyebb zsírvesztés

A magnézium főbb forrásai

 • Zöld leveles zöldségek: spenót, kelkáposzta, sóska, mángold
 • Olajos magvak: tökmag, kesudió, mandula
 • Teljes kiőrlésű gabonák: tönkölybúza, rozs, búzakorpa
 • Hüvelyesek: babfélék, sárgaborsó, lencse

Megnövekedett igény esetén azonban szükség lehet a magnézium étrend-kiegészítőből való kiegészítésére, még változatos kiegyensúlyozott táplálkozás esetén is. Nagyszerű választás lehet, a Liquid Magnesium, amely egy kiváló hasznosulási rátával rendelkező, potens dózisú magnézium formula.

Forrás:

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22364157/

[2] Tihanyi András - Teljesítményfokozó sporttáplálkozás, 88. oldal - Magnézium

[3]Tihanyi András - Teljesítményfokozó sporttáplálkozás, 88. oldal - Magnézium

[4]Brilla, Lorraine R., and Timothy F. Haley. "Effect of magnesium supplementation on strength training in humans." Journal of the American College of Nutrition 11.3 (1992): 326-329.

Szómagyarázat:

*A laktát edzés során keletkezik és fáradtságot okozhatBlog témájú írások

Az étrend-kiegészítők Jolly Jokere - Muscle Factor!
Az étrend-kiegészítők Jolly Jokere - Muscle Factor!

2020 augusztus 10 3 perc olvasás

Ha egy olyan kiegészítőt keresel, ami tömegelés és szálkásítás alatt egyaránt bevethető, nem kell tovább keresned - most azt is megtudhatod, miért!
Tovább
Mészáros Laci eldöntötte: BCAA vagy glutamin?
Mészáros Laci eldöntötte: BCAA vagy glutamin?

2020 augusztus 08 1 perc olvasás

Érvek és sztorik a világ egyik legjobb fekvenyomójától, aki a világ másik legjobb fekvenyomójának döbbenetes tápkieg fogyasztását is felfedi.
Tovább
Scitec Spotify
Frissült a Scitec Spotify csatornája!

2020 augusztus 07 1 perc olvasás

Ha olyan zenére edzel, ami felpörget, az érzékelhetően javítja a sportteljesítményedet. Ez bizonyított tény. Már csak az kell, hogy legyen egy listád, olyan zenékkel, amiktől felforr a véred, és kiforgatod a termet a sarkaiból. Ebben segít neked a Scitec Spotify csatornája!
Tovább
Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Köszönjük, hogy megerősítetted feliratkozásodat, hamarosan jelentkezünk a személyre szabott tartalmakkal!
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!