Vissza az edzőterembe – hasznos tippek az újrakezdéshez

2020 január 01 2 perc olvasás

Vissza az edzőterembe – hasznos tippek az újrakezdéshez

A karácsonyi zabálások, a többhetes lazsálás és a szilveszteri buli után, január elején sokan térnek vissza vagy térnek be először az edzőterembe, hogy vissza- vagy megszerezzék az „álomtestet”. A következőkben áttekintjük, mire érdemes figyelnie az újévi (újra)kezdőknek.
Tovább
Készülj okosan a szilveszteri bulira!

2019 december 16 2 perc olvasás

Készülj okosan a szilveszteri bulira!

Az év utolsó estéje sokaknak a felhőtlen buliról, jókedvről, ünneplésről szól. Adunk pár tippet, hogy tudsz ebben az időszakban is figyelni, hogy a finom falatok és a szokásostól nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztása ne vesse vissza energiáid és teljesítményed, ne rontsa az eddig elért formád.
Tovább

aminosavak

2019 december 13 4 perc olvasás

Aminosavak: Hatása és szerepe, csoportosítása – és szedése

Az emberi test legnagyobb részét víz alkotja. De közvetlenül utána következik a második helyen a fehérje. Emiatt az izomépítés és a szervezet működésének egyik legfontosabb alapeleme. A fehérjék alkotói pedig az aminosavak (vagy aminósavak). De mi a fehérjék és az aminosavak szerepe, mi a hatásuk, és hogyan kell szedni őket?
Tovább
Hogyan éld túl a céges karácsonyi bulit elhivatott sportolóként?

2019 december 05 2 perc olvasás

Hogyan éld túl a céges karácsonyi bulit elhivatott sportolóként?

December a meghitt családi ünnepek, karácsony előtti vásárlási hajrá és a céges bulik időszaka. Az év közbeni közös kihívások, rengeteg munka és együtt megélt nehézségek után, jó néha kiengedni a gőzt és a sikeres pillanatokra emlékezve zárni az évet. Azonban a mértéktelen alkoholfogyasztás és a bőséges vacsora nem éppen diéta és alakbarát. Adunk néhány tippet, mire érdemes odafigyelned, hogy ne vesszen kárba a fejlődésedbe fektetett munka és közben jól is érezd magad.
Tovább

Tömegnövelés okosan III. - Az edzésterv

2019 november 30 3 perc olvasás

Tömegnövelés okosan III. - Az edzésterv

Ha az elsődleges célunk az izomtömegünk növelése, az edzéstervünk alapját az összetett, szabadsúlyos gyakorlatok kell, hogy adják. Ebben viszonylag nagy az egyetértés a szakemberek között. Az ismertetésre kerülő edzésterv egy jó kiindulópont, amit később variálhatunk, ha már kitapasztaltuk, milyen gyakorlatokra, sorozat- és ismétlésszámokra valamint milyen edzésbeosztásra reagálunk a legjobban.
Tovább
Tömegnövelés okosan II. - A kiegészítők

2019 november 27 2 perc olvasás

Tömegnövelés okosan II. - A kiegészítők

Ha az elegendő fehérje-, szénhidrát- és kalória-bevitel megvan, át lehet gondolni, milyen egyéb hatóanyaggal szeretnénk (illetve van anyagilag lehetőségünk) megtámogatni izomgyarapodásunkat. Az összetettebb tömegnövelők (mint például a Jumbo Hardcore és a MyoMax Hardcore) a szükséges makrotápanyagokon kívül már tartalmaznak egyéb hatóanyagokat is.
Tovább

A bottle of Scitec Vitamin D3 in a snowy landscape

2019 november 22 2 perc olvasás

D-vitamin szedése az őszi-téli időszakban: edzés, csakis egészségesen!

A dolgozó ember reggel még sötétben megy be az irodába és este mikor hazamegy ismét sötét van, ezáltal rögtön kevés természetes fény éri. Azok a sportolók, akik teremben edzenek, versenyeznek, kevés időt töltenek a szabadtéren fokozottan kitettek a D-vitamin hiánynak.
Tovább
Scitec Nutrition green line products including VitaGreens

2019 november 15 3 perc olvasás

Vitagreens: a legtermészetesebb vitaminpótlás a hideg időszakban

Kiknek és miért van szüksége a vitaminok és ásványi anyagok étrendi pótlására a hideg időszakban? Hogyan fegyverkezz fel természetesen a hideg időszakban kialakuló mikrotápanyagok hiányából adódó panaszok ellen? Ismerd meg a Scitec egyedülálló termékét, ami egy dobozba zárt zöldség és gyümölcsös kertet hordoz magába a nyár sokszínűségével és erejével.
Tovább

Glutamin: mire jó, hatása, mellékhatásai, szedése (útmutató)

2019 november 10 3 perc olvasás

Glutamin: mire jó, hatása, mellékhatásai, szedése (útmutató)

A glutamin (vagy L-glutamin) az egyik legfontosabb aminosav. Az izomzat aminosav állományának több, mint 60%-át adja. Különböző élethelyzetekben azonban a test nem képes előállítani a megfelelő mennyiséget. Ilyenkor pótlása hihetetlenül fontos! De mire jó a glutamin, mi a hatása és a mellékhatása, tud-e káros lenni – illetve hogyan érdemes szedni?
Tovább
Two packs of the winter flavours of Scitec 100% Whey Protein Professional

2019 november 08 1 perc olvasás

Megérkezett a híres piros dobozos, új téli ízekben, a Scitectől!

Megérkezett a WPP új, téli ízekben! Ki kell próbálnod az ünnepi hangulatú diós vagy rituális érzetet keltő matcha ízeinket. Ezek az ízek garantáltan motiválni fognak az edzéseid előtt, hiszen alig várod majd, hogy megihasd!
Tovább

Tejsavó fehérje: Mire jó, káros-e, szedése – és hol kapható?

2019 november 06 4 perc olvasás

Tejsavó fehérje: Mire jó, káros-e, szedése – és hol kapható?

A tejsavó fehérje az egyik legnépszerűbb táplálék kiegészítő. Nem is csoda, hiszen számtalan olyan előnye van, amit még fegyelmezett táplálkozással is igen megterhelő teljesíteni. Ma már annyira alap terméknek számít, hogy a konditermekben szinte mindenki shakerrel a kezében öltözik át egy kemény edzés után. De mi ennek a népszerűségnek az oka, mi is valójában a tejsavópor, és hogyan érdemes szedni?
Tovább
Őszi vitaminok

2019 október 21 3 perc olvasás

Őszi vitaminok

Megszállott sportoló vagy, aki nem keres kifogásokat csak megoldásokat az edzésre? Mi elhisszük neked, azonban a szervezeted bedobhatja a törölközőt...

Tovább


Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!