Új év, új célok a teremben! – Menni fog?!

Az évkezdéssel temérdek új arccal találkozhatunk a teremben, akik próbálják elsajátítani a testedzés fortélyait.

Aztán beköszönt a tavasz, és a januárban még oly’ lelkes figurák jelentős része felszívódik, mint edzés után a kedvenc WheyBro+ Zero tejsavófehérje italporod a shakeredből!

De hová tűnik az a rengeteg ember? Elrabolják őket az ufók?!

Megnyugtatunk, hogy nincs a földönkívülieknek ennyi felesleges űrhajója. Valószínűleg egyszerűen csak feladták – ahogy a levelet a postán, vagy az edzőtársad a kézi súlyzót vállból nyomásnál.

Mi úgy állunk ehhez, hogy bár néha nagyon nehéz kitartani, a célokat soha nem szabad feladni! Tudjuk, mondani könnyű…, de mi történik a gyakorlatban?

Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, hogy sikerrel valósítsd meg újévi fogadalmaidat, és ne add fel a vágyott cél előtt:

1. Reális célokat tűzz ki magad elé!

Idén az űrben fogsz húzódzkodni? – Ha űrhajós vagy, van rá némi esély, máskülönben érd be "csak" az edzőtermi húzódzkodó állvánnyal!

Ha pedig már a húzódzkodásnál tartunk… Te is szoktad végezni ezt a remek gyakorlatot, ugye? Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kiiktatják az edzésprogramjukból, mert nem megy, vagy mert túl nehéz. -Persze, hogy az! Ha nem lenne, mindenkinek akkora háta lenne, hogy a légynek két adag BCAA & Gutamine edzés előtti / közbeni formulára lenne szüksége, hogy megkerüljön! 😉

Ha nehezen megy a húzódzkodás, kérd az edzőtársad segítségét, vagy használj gumiszalagot rásegítésnek. Kezdd minden hátedzésedet húzódzkodással, és használj hétről-hétre gyengébb szalagot.

Ha elég kitartó és elszánt vagy, nyárra Te lehetsz az edzőterem húzódzkodó bajnoka. – Na jó, maradjunk a realitás talaján: szép szabályosan fogsz majd tudni 8-10 ismétlést húzódzkodni, segítség nélkül!

2. Konkretizáld!

Idén jobb formába fogok kerülni… – ez így nem elég pontos! Így jobban fest: „júniusig ledobok magamról 10 kg-t.”

3. Tervezd meg!

A tervezés a siker kulcsa! Építsd fel tudatosan, és céljaidnak megfelelően az elkövetkező időszakot. Ha teljesítménynöveléssel vagy testösszetételed megváltoztatásával kapcsolatos az újévi fogadalmad, készíts edzés-, és étkezési tervet! Szükség esetén kérd ki szakértő véleményét.

4. Zárd ki a zavaró tényezőket!

Tele a hűtő süteménnyel és egyéb nemkívánatos nyalánksággal? Add oda a rászorulóknak, vagy szabadulj meg tőlük valamilyen úton – így garantáltan nem esel majd kísértésbe!

Kutatások szerint az újévi fogadalmak több mint 90%-a végződik kudarccal. Tartsd be a fenti négy egyszerű tanácsot, és tartozz a kevesebb, mint 10% közé, akik elérik újévkor kitűzött céljaikat!

Ha elakadsz, vagy kérdésed támad edzés, táplálkozás esetleg étrend-kiegészítéssel kapcsolatban, nézz fel a Facebook oldalunkra és írj nekünk üzenetet! – Hiszen tudod, mi ott vagyunk melletted, hogy támogassunk, motiváljunk a céljaid felé vezető úton!Scitec Gym témájú írások

Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés - Diétás nassolnivalók
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés - Diétás nassolnivalók

2020 január 21 2 perc olvasás

Nagyon sokan ott bukják el a kihívásokat az életmódváltással kapcsolatban, hogy nem tudnak lemondani a desszertekről, és az édes ízekről. Éppen ezért hoztunk nektek két olyan receptet, amit lelkiismeret furdalás nélkül beilleszthettek az újévi életmódváltó programotokba, és közben bűntudat nélkül élvezhetitek az édes ízeket.
Tovább
Mindenképp újévkor váltanál életmódot? – Eláruljuk, hogyan érdemes!
Mindenképp újévkor váltanál életmódot? – Eláruljuk, hogyan érdemes!

2020 január 14 3 perc olvasás

Az új év kezdetével valósággal megrohamozzák az edzőtermeket az "életmódváltók", azzal a reménnyel, hogy végre-valahára lefogynak, vagy éppen felpakolnak magukra néhány kilogramm izomtömeget. Sokszor órákat töltenek a kardiógépek és a kézi súlyzók rendületlen nyúzásával, azonban az eredmények nem, vagy nem olyan formában jönnek, ahogy azt elképzelték. Lendületük gyorsan el is száll, akár a heti két lábedzés története...
Tovább
Koffein edzés előtt - Amikor a jóból is megárt a sok!
Koffein edzés előtt - Amikor a jóból is megárt a sok!

2020 január 08 2 perc olvasás

A koffeint, pontosabban az azt tartalmazó növényeket, kivonatokat az emberiség már évezredek óta alkalmazza ébersége és teljesítménye fokozása érdekében. Ez a jelenség a mai napig megmaradt, csak modernebb köntösbe bújtatva. Mindennapi rutinunk részét képezik azok a rituálék, amelyek során koffeintartalmú ételt vagy italt fogyasztunk.
Tovább
Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Hamarosan kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre.
Üdvözlünk a Black Friday-t váró közösségünkben, hamarosan küldjük a részleteket! Amennyiben még nem voltál feliratkozva, rövidesen kapsz egy e-mailt a feliratkozásod megerősítéséhez. Kérjük, kattints az e-mailben található linkre!